ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκαλυπτήρια των υποψηφίων επενδυτών για τα ΕΛΠΕ

Αποκαλυπτήρια των υποψηφίων επενδυτών για τα ΕΛΠΕ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σήμερα εκτός απρόοπτου το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των επενδυτών που υπέβαλαν προτάσεις για τη συμμετοχή τους στην πρώτη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Πηγές θέλουν το ενδιαφέρον να είναι έντονο, με funds, πολυεθνικές εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών (traders) καθώς και επιχειρήσεις του κλάδου διύλισης να υποβάλλουν μέχρι σήμερα τις μη δεσμευτικές τους προτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ πουλά ποσοστό 20% των μετοχών του και ο όμιλος Λάτση το 30,1%. Εκτιμήσεις θέλουν το επιδιωκόμενο τίμημα να υπολογίζεται στα 1,2 με 1,3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, αύριο δημοσιεύει η ΔΕΗ την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 21 Ιουνίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ στις 3 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εταιρειών που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Στις 5 του ίδιου μήνα η Δημόσια Επιχείρηση εκτιμάται ότι θα δημοσιεύσει την πρόσκληση υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, ενώ σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή με την πώληση των μονάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ