ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Συνολικές οφειλές ύψους 7,1 δισ. ευρώ μπήκαν στις 120 δόσεις

ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ως ιδιαίτερα θετικός εκτιμάται από το υπουργείο Οικονομικών ο απολογισμός της νομοθετικής πρωτοβουλίας αναφορικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι πολίτες έσπευσαν μαζικά να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπέβαλαν αιτήσεις ρύθμισης 722.109 οφειλέτες, για συνολικές οφειλές ύψους 7,1 δισ. ευρώ. Από αυτές, 217.276 αιτήσεις είναι ακόμη εκκρεμείς. Συνολικά , 1 στους 3 οφειλέτες έχει υπαχθεί στη ρύθμιση, έχοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσού μεγαλύτερου των 1.500 ευρώ.

«Η επιτυχία αυτή καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη ότι το 70% του συνόλου των οφειλετών αντιστοιχεί σε μικροοφειλέτες με χρέος έως 500 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν ουσιαστικό λόγο να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς και σε οφειλέτες με χρέη παλαιών ετών των οποίων η είσπραξη καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση κατέθεσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γ. Μπότας για τη διαρροή μετά τον έλεγχο για τις επιδοτήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Γερμανού καγκελάριου Μερτς: «Η Ευρώπη θα πρέπει να διεκδικεί τα συμφέροντά της με πυγμή»

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να «ανοίξουν» τα μπλόκα των αγροτών

ΚΟΣΜΟΣ

Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»

ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά με κακοκαιρία εξπρές: Σήμερα η πιο κρύα μέρα του χειμώνα - Άνοδος 10 βαθμών από το Σάββατο

ΚΟΣΜΟΣ

Δηλητηριώδη σχόλια Τραμπ για το ζεύγος Κλούνεϊ - Στο στόχαστρό του και η Γαλλία

ΕΛΛΑΔΑ

Πολικές θερμοκρασίες και παγετός το πρωί της Πρωτοχρονιάς: Στους -20 βαθμούς η θερμοκρασία στο Βαθύσταλο Παρνασσού

ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Πάνω από 100 άτομα ήταν στο μπαρ στο Κραν Μοντανά τη στιγμή της έκρηξης - Φόβοι για δεκάδες νεκρούς - Αποκλεισμένη η περιοχή

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης