ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Live: Τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας για τον Μάιο

Live: Τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας για τον Μάιο
ΙΝΤΙΜΕ

Νέα μέτρα στήριξης για τον μήνα Μάιο ανακοινώνουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου τους ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το έκτακτο επίδομα που εισπράττουν οι εργαζόμενοι θα συνεχιστεί και το Μάιο για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και παραμένουν κλειστές για όσο διάστημα γίνει αυτό, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Εξακολουθούν δε να υφίστανται οι αναστολές πληρωμών προς την Εφορία. Παράλληλα, συνεχίζεται και το Μάιο η έκπτωση 40% στην πληρωμή ενοικίου για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Για τις εταιρείες που θα ανοίξουν κάποια στιγμή το Μαϊο δεν θα συνεχιστεί τον αμέσως επόμενο μήνα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος για την «επιστρεπτέα προκαταβολή».

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή ανέφερε πως θα καταβληθεί σε περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις και μάλιστα άμεσα με 1 δισ. ευρώ. Το 99% των επιχειρήσεων αυτών απασχολεί πάνω από 50 εργαζόμενους και θα εισπράξουν ποσά τουλάχιστον 2.000, 4.000, 8.000 και 15.000 ευρώ αναλόγως των εργαζομένων τους.

Δείτε live: