ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα λίρα στην παραγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο

gov.uk

Νέα λίρα μπήκε σε γραμμή παραγωγής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και θα τεθεί σε κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2017.

Ο σχεδιαστής της είναι ένας 15χρονος μαθητής ονόματι Ντέιβιντ Πιρς, ενώ πρόκειται να απεικονίζει το αγγλικό τριαντάφυλλο, το σκωτσέζικο γαϊδουράγκαθο, το ουαλικό πράσο και το ιρλανδικό τριφύλλι.

Το νικητήριο σχέδιο, επιλέχθηκε από συνολικά 6.000 που συμμετείχαν σε δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώθηκε από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το εθνικό νόμισμα πρόκειται να αντικατασταθεί για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, λόγω των παραχαρακτών. Τα κίβδηλα νομίσματα που κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι περίπου 45 εκατομμύρια και η αντιγραφή έχει αυξηθεί κατά 30% τα τελευταία χρόνια.

Το νέο νόμισμα έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που το καθιστούν ως το πιο ασφαλές νόμισμα στον κόσμο. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν ένα δωδεκάπλευρο σχήμα, με στρογγυλεμένες άκρες και γωνίες. Η διάμετρός του είναι 23,43 mm και το πάχος του είναι 2,8 mm.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης