ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για τα μέσα του 2017 μετατίθεται η αντικατάσταση των αντικειμενικών

«Οι αρχές θα πρέπει έως τον Ιούνιο 2016 να παράσχουν λεπτομερείς προτάσεις που θα εξασφαλίσουν την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων με τις τιμές αγοράς από Ιούνιο 2017», αναφέρει χαρακτηριστικά το αναθεωρημένο Μνημόνιο μεταθέτοντας τις αλλαγές στις αξίες ακινήτων για ένα ολόκληρο χρόνο.

Σημειώνεται πως στο πρόγραμμα του Αυγούστου 2015 είχε προβλεφθεί πως αντικειμενικές και εμπορικές τιμές θα εξισώνονταν έως την 1η Ιανουαρίου 2017. Δεδομένων όμως των δημοσιονομικών αναγκών και τους γεγονότος ότι αποδείχθηκε πολιτικά δύσκολο η κάθε μείωση των αντικειμενικών τιμών να συνοδεύεται από αύξηση των συντελεστών φορολόγησης, ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ, δανειστές και κυβέρνηση μετέφεραν την εξίσωση για το δεύτερο μισό του 2017.

Στη βάση αυτή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέστησε προ ημερών στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας επιτροπή για την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Η εν λόγω επιτροπή έχει ως έργο τη μελέτη όλων των στοιχείων που υπάρχουν σχετικά με τις αξίες των ακινήτων και την εύρεση τρόπου υλοποίησης και θεσμοθέτησης της βάσης δεδομένων αξιών ακινήτων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.

Στη 16μελή επιτροπή εκτός από το υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπούνται η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η ΚΕΔΕ, οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι, η ΠΟΜΙΔΑ, ο Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος και η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης