ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσβαση στο Εθνικό Δημοτολόγιο αποκτά η εφορία

Να «παντρέψει» το Μητρώο Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με το Εθνικό Δημοτολόγιο και με τα λοιπά μητρώα της Δημόσιας Διοίκησης επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να έχει σε πραγματικό χρόνο εικόνα για την οικογενειακή κατάσταση και τα προσωπικά στοιχεία των φορολογουμένων.

Προς την κατεύθυνση αυτή συστάθηκε ειδική επιτροπή που θα αναλάβει την εναρμόνιση του φορολογικού μητρώου της ΓΓΔΕ με το Εθνικό Δημοτολόγιο το αργότερο έως το τέλος του 2016.

Βασική εργασία της επιτροπής είναι η επεξεργασία των στοιχείων του φορολογικού μητρώου με το πληροφοριακό σύστημα του δημοτολογίου, με βασικό στόχο την ταυτοποίηση και ταύτιση των εγγραφών τους. Θα ακολουθήσει η διασύνδεση του Μητρώου Φορολογουμένων της ΓΓΔΕ με το Εθνικό Δημοτολόγιο για την άμεση ενημέρωσή του με τα ληξιαρχικά γεγονότα (όπως, ενδεικτικά, γάμος, διαζύγιο, θάνατος).

Με τον ίδιο τρόπο η φορολογική διοίκηση θα λαμβάνει συμπληρωματικά δημοτολογικά στοιχεία για την οικογενειακή κατάσταση, τον αριθμό παιδιών, τους εγγύτερους συγγενείς των φορολογουμένων και άλλα συναφή στοιχεία, ενώ θα δύναται σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίζει εικονικά και ψεύτικα προφίλ φορολογουμένων.

Η επιτροπή θα προβαίνει σε τακτική ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σχετικά με την πρόοδο του έργου της και με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος των ενεργειών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης