Το νερό μας ζει
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το νερό μας ζει

Το νερό ζει μαζί μας και… μας ζει. Ως ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του πλανήτη μας, αποτελεί πηγή ζωής, ανάπτυξης και πολιτισμού και θα ήταν αδύνατον να φανταστούμε τον πλανήτη μας χωρίς αυτό, καθώς είναι απαραίτητο τόσο για τη διατήρηση της ζωής στη Γη, όσο και για τη λειτουργία του οργανισμού μας.

Αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητάς μας και δεν σταματάει να μας ξεδιψάει, να μας εντυπωσιάζει με την ιστορία του, να μας προστατεύει με τις ιδιότητές του και να μας ταξιδεύει στην εντυπωσιακή του διαδρομή από τους ταμιευτήρες του Μαραθώνα, της Υλίκης, του Μόρνου και του Ευήνου, μέχρι να φτάσει στη βρύση μας…

Για αυτό και η ΕΥΔΑΠ μας αφυπνίζει, υπενθυμίζοντάς μας πως κάθε σταγόνα μετράει και μας καλλιεργεί, διδάσκοντάς μας περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποιώντας μας σε θέματα που είναι μείζονος σημασίας για το «μέλλον» του πλανήτη μας.

Για τον λόγο αυτό, ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών ύδρευσης, φροντίζει καθημερινά για την άριστη ποιότητα του πόσιμου νερού που καταναλώνουμε και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, καθιστώντας επισήμως την Αθήνα μία από τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα νερού στην Ευρώπη.

Τα νούμερα εντυπωσιάζουν. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι προσφέρει ποιοτικό και οικονομικό πόσιμο νερό σε 4.300.000 πελάτες και «μετράει» 2.100.000 συνδέσεις, εξυπηρετώντας το 40% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Παράλληλα, η ΕΥΔΑΠ με γνώμονα τη συνεισφορά στην κοινωνική ευημερία, φροντίζει να το αποδίδει πίσω στο περιβάλλον καθαρό, μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση όλων των διαθέσιμων πόρων.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι η μεταφορά του ακατέργαστου νερού από τις πηγές υδροληψίας πραγματοποιείται μέσω ενός εκτενούς συστήματος εξωτερικών υδραγωγείων, συνολικού μήκους 495 χλμ. για να φτάσει στις Μονάδες Επεξεργασίας Νερού (ΜΕΝ) της ΕΥ∆ΑΠ. Οι μονάδες αυτές έχουν απόλυτα καθοριστική σημασία για το νερό που πίνουμε, που το καθιστούν πόσιμο και αρίστης ποιότητας. Ενδεικτικό είναι ότι η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στην Αττική είναι μικρότερη κατά 45% σε σχέση με το μέσο όρο Πανελλαδικά.

Περισσότερες πληροφορίες ακολουθούν στο παρακάτω infographic: