ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Μείωση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών στον Έβρο

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αξιοσημείωτη μείωση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών προς τον Έβρο καταγράφεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο, καθώς από 1.270 πρόσφυγες και μετανάστες στα κρατητήρια της περιοχής στις 24 Απριλίου, χθες ήταν μόλις 119.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Βίτσα που παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή, σχετική επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού (ΔΗΣΥ), η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση και δεν χαλαρώνει.

Η μείωση αυτή οφείλεται –όπως είπε- το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς οι συνομιλίες με την ΕΕ και την Τουρκία, με την οποία, «έχουμε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας». Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Λέσβος και εν συνεχεία η Σάμος και η Χίος, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να χαρακτηρίζει αναγκαία την αποσυμπίεσή τους. Στόχος είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου, ο πληθυσμός των αιτούντων άσυλο πρέπει να είναι ίσος με τον αντίστοιχο αριθμό χωρητικότητας των κέντρων υποδοχής.

Ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε και σε όσα έχουν συμβεί στη Λέσβο, χαρακτηρίζοντας ατυχή την έμπνευση των φορέων του νησιού να μην μετάσχουν στον διάλογο. «Εγώ δεν πρόκειται να συνδιαλλαγώ με φασιστικές ομάδες, οι οποίες θέλουν να πατήσουν σε ένα υπαρκτό πρόβλημα για να επηρεάσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου», επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης