ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να γίνει προτεραιότητα η προοπτική της δίκαιης αναθεώρησης του Δουβλίνου

REUTERS/Leonhard Foeger

Τη σημασία της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη δίκαιη αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την άτυπη σύνοδο Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, τονίζοντας επίσης ότι το προσφυγικό αποτελεί ένα θέμα που έχει διχάσει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ασχολήθηκαν επί το πλείστον με το κορυφαίο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης και το Brexit.

«Η προσφυγική κρίση είναι το κεντρικό πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης και την χωρίζει σε δύο στρατόπεδα» είπε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: «Όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν την Ελλάδα στο άλλο στρατόπεδο, πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά».

Σημείωσε δε, πως «πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός και η λογική». Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες να προτεραιοποιηθεί η προοπτική της δίκαιης αναθεώρησης του Δουβλίνου -ένα θέμα που, όπως τόνισε, έθεσε επιτακτικά κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Ο πρωθυπουργός έθεσε επίσης το ζήτημα της επιτάχυνσης της δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και τη Σουηδία και πέρσι στην Πορτογαλία.

Σε ό,τι αφορά στο Brexit, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως πρέπει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης