ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μάτι Τσίπρας και Σπίρτζης: Έδωσαν διαβεβαιώσεις στους πληγέντες

eurokinissi/ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ/ φωτογραφία αρχείου

Επίσκεψη στο Μάτι πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, όπου συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων του Ματιού και του Βουτζά.

«Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι ‘κλειστά’, η συζήτηση ‘ανοιχτή’», ανέφερε ο πρωθυπουργός στους κατοίκους, όπως μεταδίδει το irafina.gr.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής, τους υποσχέθηκε μία κατ' ιδίαν συνάντηση, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για όσους έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές, καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για όσους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Παράλληλα, σημείωσε πως από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να πιάσουν δουλειά οι πρώτες μπουλντόζες στην περιοχή, ενώ διευκρίνισε ότι τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν και πως οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν αποζημίωση προκειμένου να χτίσουν κάπου αλλού.

Τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών επιτροπών ζήτησαν από τον υπουργό να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι μόνιμες κατοικίες, αίτημα που έγινε δεκτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης