ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο βομβιστής «χτυπά» σε Καλλιθέα και Πειραιά

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο βομβιστής «χτυπά» σε Καλλιθέα και Πειραιά

Ο βομβιστής τη στιγμή που τρέχει να τοποθετήσει τη βόμβα

CNN Greece / sreen grab video

Βίντεο από τη δράση του βομβιστή που ανατίναξε την κάβα στην Καλλιθέα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας καταστημάτων που λειτουργούσαν στην περιοχή.

Ο βομβιστής έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος τοποθετεί τη βόμβα και τρέχει να εξαφανιστεί.

Την ίδια ώρα το βίντεο που έχει αποτυπώσει την έκρηξη στο βενζινάδικο του Πειραιά δείχνει πως από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα είτε από πελάτες στο βενζινάδικο, είτε από τους υπαλλήλους.

Οργανωμένο έγκλημα: Γνωστοί «νονοί» πίσω από τα βομβιστικά χτυπήματα

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το ποιος θα κυριαρχήσει τη νύχτα, ανάμεσα σε δύο από τα πιο γνωστά ονόματα, ήταν η έκρηξη στο βενζινάδικο στον Πειραιά και η έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα.

Μετά τη σύλληψη συνολικά τεσσάρων ανδρών οι οποίοι είναι μέλη της επιχειρησιακής ομάδας των δύο ομάδων, αποκαλύφθηκε πως συμμορία νονών της νύχτας προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στα βενζινάδικα και πως άλλη συμμορία της νύχτας απάντησε βάζοντας βομβά σε κάβα που είχαν υπό την επήρεια τους οι αντίπαλοι τους.

Οι αστυνομικοί του εκβιαστών έχουν βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται όλη η δράση των βομβιστών από τη στιγμή που νοίκιασαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν όταν πήγαν στην καβατζα που είχαν για να παραλάβουν τη βόμβα μέχρι και τος σημείο όπου μετά την έκρηξη άλλαξαν ρούχα για να μην αναγνωριστούν όταν θα πέσουν σε κάποιο μπλόκο της αστυνομίας επτά την έκρηξη στο κατάστημα.

Ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν γνωστός στο τμήμα εκβιαστών καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για εκβιασμό και ληστεία, είχε πλαστά έγγραφα πλαστό διαβατήριο πλαστό δίπλωμα και κυκλοφορούσε με τρία διαφορετικά ψεύτικα ονόματα ενώ ήταν γνωστό από πληροφορίες ότι αναλάμβανε συμβόλαια στη νύχτα για εκρήξεις και εκβιασμούς.

Ένας άλλος από τους συλληφθέντες θεωρείται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης που διευθύνει το γνωστό άτομο της νύχτας.

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τα 4 άτομα, διαπίστωσαν ότι είχαν πάνω τους μικροποσότητα ναρκωτικών και όπλο και τους οδήγησαν ήδη στον εισαγγελέα Πειραιά και Αθήνας για το αυτόφωτο αδίκημα, ενώ αναμένεται να κατηγορηθούν και για τις τοποθετήσεις των βομβών και να παραπεμφθεί η υπόθεση στην κύρια ανάκριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ