ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αξιολόγηση και προσφυγικό στη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στη Διάσκεψη Δωρητών για την Συρία Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος επισημάνθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τη 'Αγκελα Μέρκελ, στο Λονδίνο.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών. Της τόνισε ότι για το ασφαλιστικό η ελληνική πρόταση υλοποιεί γενναία μεταρρύθμιση.

Συμφωνήθηκε ακόμη ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν άμεσα τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης πραγματοποιήθηκε εξαμερής συνάντηση για την προσφυγική κρίση στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Ντ. Τούσκ, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο καγκελάριος της Αυστρίας, κ. Β. Φάιμαν, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, κ. Μ. Ρούτε, και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Άχμετ Νταβούτογλου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης Ε.Ε.-Τουρκίας με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στην εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, και στην προώθηση ενός αξιόπιστου μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης