ΕΛΛΑΔΑ

Έξοδος Πάσχα: Ουρές χιλιομέτρων στις εξόδους της Αττικής - Μποτιλιάρισμα στα διόδια

Έξοδος Πάσχα: Ουρές χιλιομέτρων στις εξόδους της Αττικής - Μποτιλιάρισμα στα διόδια
Δια θαλάσσης, οδικώς και μέσω λεωφορείων η έξοδος των εκδρομεων ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα που αναχωρούν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή (3/5) από την Αττική, καθώς παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση σε όλες της εξόδους προς την περιφέρεια.

Ειδιδκότερα, μποτιλιάρισμα παρατηρείται στην Αθηνών - Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι και τα Μέγαρα.

Με αργές ταχύτητες κινούνται οι οδηγοί στην Αττική Οδό από το ύψος της Περιφερειακής Αιγάλεω μέχρι και την Αθηνών - Κορίνθου.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

mpotiliarisma-kinhsh

Να σημειωθεί ότι, από την Αθήνα από το πρωί έχουν αναχωρήσει από την έξοδο της Αθηνών - Λαμίας 24.909 οχήματα και ακόμη 35.517 οχήματα από την έξοδο της Αθηνών - Κορίνθου.

Από τις πιο μαζικές εξόδους των τελευταίων ετών

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκειται για μια από τις πιο μαζικές εξόδους των τελευταίων ετών, ενώ αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, την Μεγάλη Πέμπτη αναχώρησαν τα διπλάσια οχήματα από την Αττική σε σύγκριση με την ίδια ημέρα το 2023.

Μόλις χθες, έφυγαν πάνω από 84 χιλιάδες οχήματα, από τα οποία 49.300 αυτοκίνητα πέρασαν από την Αθηνών-Κορίνθου και 35.009 από την Αθηνών-Λαμίας. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 45.547 οχήματα και 34.765 προς Λαμία.

Την ίδια ώρα, πληρότητες 100% καταγράφουν τα δρομολόγια των λεωφορείων στα ΚΤΕΛ, αλλά και των πλοίων. Αυξημένη είναι η κίνηση, δε, σε σχέση με πέρυσι και στα δύο αυτά μέσα, φτάνοντας το 20%-30%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ