ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Γεροβασίλη σε Τασούλα για τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης

Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την υποχρεωτική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης με στόχο να ληφθεί απόφαση στη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγας Γεροβασίλη, προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως το μέτρο πρέπει να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών.

Η επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη στον Πρόεδρο της Βουλής:

Προς τον κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, Πρόεδρο της Βουλής

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020
Θέμα: «Υποχρεωτική και όχι προαιρετική η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι βουλευτές μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας πόσο μάλλον όταν είναι δεδομένο ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της κοινωνίας είναι ανεπαρκή.
Πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου της είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά.
Η πρότασή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προτείνω να συζητηθεί σε έκταση συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά τη συνεδρίαση της την προσεχή Πέμπτη.

Με τιμή

Όλγα Γεροβασίλη
Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης