ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη με φόντο τις νέες τουρκικές προκλήσεις

ΙΝΤΙΜΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. 

Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων κατά παράβαση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και στις σχετικές ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψαν στον δρόμο των προκλήσεων, και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο, μετά από μία ολιγοήμερη περίοδο ηρεμίας.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την Τρίτη το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, ενώ επιδόθηκε σε νέες επιθετικές αναφορές για την Ελλάδα, ναρκοθετώντας έτσι τη διαδικασία έναρξης διαλόγου για το Κυπριακό, τον οποίο είχε εξαγγείλει ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουντέρες, θέτοντας ως ορόσημο τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στο ψευδοκράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης