ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γεραπετρίτης παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του εθνικού σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα ΑμεΑ

ΙΝΤΙΜΕ

Τους βασικούς πυλώνες του εθνικού σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία παρουσίασε στη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης κάνοντας λόγο για έναν οδικό χάρτη για την επόμενη πενταετία που φιλοδοξεί να αλλάξει το υπόδειγμα που η κοινωνία αντιμετωπίζει αυτά τα άτομα.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στην καθιέρωση ηλεκτρονικής κάρτας αναπηρίας, την έκδοση οδηγού δικαιωμάτων και την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα με αναπηρία και υπογράμμισε πως το εθνικό σχέδιο «αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο που θα αφήσει το δικό του θετικό αποτύπωμα». Το σχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη αποτελείται από 6 πυλώνες και 30 στόχους, συνοδεύεται από δείκτες αποτελεσματικότητας, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ανά στόχο και ποσοτικοποίηση της δημοσιονομικής δαπάνης.

Στις προβλέψεις του εντάσσεται η σύσταση Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, η διοικητική κωδικοποίηση της νομοθεσίας που αφορά τα άτομα με αναπηρία και η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος αξιολόγησης και πιστοποίησης.

Στη συζήτηση παρενέβη και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ανέφερε πως προβλέπεται ακόμη η δημιουργία μιας εθνικής πύλης, δηλαδή ενός ενιαίου πληροφοριακού συστήματος μέσω του οποίου τα άτομα με αναπηρία θα πληροφορούνται για τις παροχές που δικαιούνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης