ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας για ελληνογαλλική συμφωνία: Ξεδιάντροπη κοροϊδία του ελληνικού λαού

INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για ξεδιάντροπη κοροϊδία του ελληνικού λαού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία δεν αφορά στην άμυνα της χώρας, δεν προστατεύει την εθνική της ακεραιότητα και δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

«Λυπούμαστε κ. Μητσοτάκη, κυρίες και κύριοι των άλλων κομμάτων, που θα σας χαλάσουμε το κλίμα δήθεν “εθνικών” πανηγυρισμών που προσπαθείτε να στήσετε. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στην ομιλία του στη συζήτηση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα η συγκεκριμένη συμφωνία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και τους ενεργειακούς ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες για παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Διατύπωσε ακόμη, την άποψη ότι «η Γαλλία δεν είναι ούτε περιστέρι της ειρήνης, ούτε φύλακας άγγελος».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε το λαό να μη δίνει βάση στις κυβερνητικές θριαμβολογίες και να καταδικάσει την εμπλοκή της χώρας μας σε ένα περιβάλλον οξύτατων ανταγωνισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης