ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική - Κατρούγκαλος στη Βουλή: Η ΝΔ έχει δυσανεξία στην αλήθεια

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι επιχειρή να υπονομεύσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών στην διαφημιστική δαπάνη για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

«Έχετε δυσανεξία στην αλήθεια. Φοβάται η ΝΔ γι αυτό και η τοποθέτηση του Θεοχάρη συνιστά προσπάθεια να υπονομεύσει τη συζήτηση επί της ουσίας της πρότασης», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Η ΝΔ φοβάται εξέλιξη ανάλογη με Κουρτς ή Νετανιάχου. Δεν είναι λίστα Πέτσα, αλλά λίστα Μητσοτάκη, μια προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου, από χειραγωγούμενα μέσα στα οποία έχει αναφερθεί ο πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, συνολικά 239 ιστότοποι έλαβαν χρήματα ενώ δεν περιλαμβάνονταν στο μητρώο ΜΜΕ της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα ότι «χρηματοδοτήθηκε το site εν λευκώ που είναι για ρούχα».

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Εμείς δεν στρεφόμαστε κατά εταιριών αλλά θέλουμε να εφαρμόζεται ο νόμος, ζητήσαμε να εξεταστεί μια περίπτωση. Δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόβλημα για το κατά ποσο λειτουργεί με νόμο η εταιρεία αυτή (σ.σ. η Opinion Poll) , αλλά και άλλες που ασκούν παράλληλη δραστηριότητα και λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Δημόσιο».

«Φοβάστε. Έχετε απροθυμία και δυνασεξία στο να γίνει πραγματικός έλεγχος, να χυθεί φω.Δεν είστε μόνον επικίνδυνοι για τον τόπο, στο επίπεδο της πανδημίας και της οικονομίας, αλλά και σε εκείνο της δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα να φύγετε», κατέληξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης