ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: «Δεν υπάρχει στραβή στην βάρδια, υπάρχει ευθύνη στη βάρδια»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης INTIME

«Δεν υπάρχει στραβή στην βάρδια, υπάρχει ευθύνη στη βάρδια. Κρινόμαστε όχι από τους χαρακτηρισμούς μας αλλά από την εναλλακτική πρόταση στο πεδίο», επεσήμανε στη Βουλή ο Κυριάκος Πιερρακάκης με αφορμή όσα έγιναν στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ομιλία του ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που η συγγνώμη ακούστηκε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, από τα πρωθυπουργικά χείλη και τόνισε πως η κυβέρνηση διδάσκεται από τα λάθη της.

«Όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες παράγουν μαθήματα για όλους, πως δεν υπάρχει στραβή στην βάρδια. Υπάρχει ευθύνη στην βάρδια. Οι θεσμοί του κράτους μας αφορούν όλους. Κρινόμαστε όχι από την φρασεολογία αλλά από το πεδίο και τις πράξεις μας», είπε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο για την πολιτική προστασία ύψους 1,7 δισ. ευρώ.

«Ξεκινήσαμε από ένα γραφείο και πλέον έχουμε μια ολοκληρωμένη δομή που δοκιμάζεται. Και δοκιμάστηκε και στην πανδημία», είπε και διερωτήθηκε ποια είναι η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κριτική είναι αναγκαία και πρέπει να υπάρχει. Η κριτική δεν είναι όμως η στείρα άρνηση. Η στείρα άρνηση της αντιπολίτευσης είναι σαν τον στίχο του Γκανά: «αυτοί όλο δεν και δεν. Δέντρο δεν φύτεψαν τα χέρια τους». Το τρίτο μάθημα είναι θεσμοί και δομές όχι μόνο πρόσωπα. Μπορεί να πάρεις το λάθος μάθημα και να αναζητάς υπερανθρώπους ή να πάρεις το σωστό και να φτιάξεις δομές που θα λειτουργούν ανεξαρτήτως προσώπων», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Παράλληλα, εξήρε τη συμβολή του Νίκου Χαρδαλιά για την συγκρότηση της δομής της Πολιτικής Προστασίας και αναφερόμενος στον νέο υπουργό Κλιματικής Αλλαγής Χρήστο Στυλιανίδη είπε ότι «προσπαθεί να κομίσει μια ευρωπαϊκή εμπειρία για να χτίσουμε νέες δομές. Και θα το κάνουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης