ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Σίνζο Άμπε ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός, έχουμε συγκλονιστεί όλοι

«Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB στην Κομοτηνή. 

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την στυγερή δολοφονία του τέως πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε. Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας και το τραγικό αυτό γεγονός μας έχει συγκλονίσει όλους», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα και το υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τον λαό της Ιαπωνίας.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι και συγκλονισμένοι από τον τραγικό θάνατο του Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, μιας από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της Ιαπωνίας και ενός σπουδαίου πολιτικού.

Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στον λαό και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας αυτή τη στιγμή θλίψης», αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Ο 67χρονος Ιάπωνας πολιτικός, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός που είχε ποτέ η ασιατική χώρα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά τον πυροβολισμό του με χειροποίητο τουφέκι, από 40χρονο πρώην αξιωματούχου του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού.

Ο δράστης μετά την πράξη του συνελήφθη και ανακρίνεται, με το κίνητρό του να παραμένει προς το παρόν άγνωστο.

Νωρίτερα, τη θλίψη τους για τη δολοφονική επίθεση είχαν εκφράσει πολλοί ηγέτες και αξιωματούχοι από όλον τον κόσμο.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης