ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Εάν δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάννης, θα του τη μάθουμε

AP Photo / Vahid Salemi

Σε ιδιαίτερα προκλητικό τόνο καταφέρθηκε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ της Δευτέρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό κανάλι TRT, ο Ερντογάν έθεσε εκ νέου το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, ενώ δεν δίστασε να καταφερθεί και κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι δεν ξέρει τι προβλέπεται βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν:

«Ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός, αλλά είμαι κι εγώ πολιτικός. Πρέπει να το ξέρει αυτό. Όταν η Ελλάδα προβαίνει σε οποιοδήποτε αρνητικό διάβημα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω ισχυρά επιχειρήματα να πω στον λαό μου. Το τρυπάνι στην Έφεσο τους τρέλανε [ενν. τους Έλληνες]. Σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι αντίθετη με τις συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων, εμείς ως Τουρκία πρέπει να πούμε: "Ελλάδα κάνε ό,τι θέλεις να κάνεις". Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν έρθει η ώρα. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία των νησιών αυτών του δόθηκε με τον όρο να παραμείνουν σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα το μάθει».

Εν συνεχεία ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλήσαμε πολύ θετικά στη συνάντησή μας με τον Μπάιντεν. Στη συνέχεια, απ' όπου κι αν προήλθε αυτό, ήρθαν στο προσκήνιο τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Νομίζω ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης