ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο τάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ σχετικά με τις ρυθμίσεις στα «κόκκινα» δάνεια

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ η στάση που θα πρέπει να κρατήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στη Βουλή κατά την ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακής.

Αν και θεωρείται δεδομένο πως η ΝΔ θα πει ένα σαφές «όχι» στα φορολογικά μέτρα αλλά και ένα «ναι» στο ταμείο των αποκρατικοποιήσεων, αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση να υπερψηφίσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια που θα φέρει η κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη απασχολήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει τεθεί για συζήτηση στον λεγόμενο «πρωινό καφέ». Αν και ο Πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται να κλίνει προς το «ναι» καθώς έτσι θα δοθεί, όπως λένε κάποιοι στη Συγγρού, ανάσα στις τράπεζες και κατά συνέπεια θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, δέχεται εισηγήσεις πως μία τέτοια κίνηση θα στείλει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία.

Ηδη αρκετοί βουλευτές έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της καταψήφισης της συγκεκριμένης ρύθμισης, ενώ και επίσημα η ΝΔ κατηγορούσε πριν καιρό την κυβέρνηση πως «στέλνει όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους στα κοράκια».

Μάλιστα, κάποιοι τονίζουν πως με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα «κόκκινα» δάνεια θα πληγούν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.

Επισήμως, πάντως, στη ΝΔ τονίζουν πως θα αναμένουν να δουν στο σύνολό τους τις προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για το πως θα κινηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης