ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήσεις: Κάθε αίτημα έχει έξι υπογραφές, φέρεται να δήλωσε η εισαγγελέας της ΕΥΠ

Η μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το κρίσιμο ζήτημα των υποκλοπών βρίσκεται σε εξέλιξη. INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη θέση πως οι άρσεις απορρήτου απαιτούν ουσιαστικό έλεγχο, ενώ παράλληλα ζητείται η προσκόπιση κάθε αναγκαίου στοιχείου, διατύπωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στη Βουλή.

Η κυρία Βλάχου φέρεται, μάλιστα, να σημείωσε πως το αίτημα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φέρει τις υπογραφές έξι υπηρεσιακών. Συμπλήρωσε ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πως εάν δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις, απορρίπτει τα αιτήματα.

Κατά άλλες πληροφορίες, η εισαγγελέας της ΕΥΠ επικαλέστηκε το απόρρητο και δεν απάντησε. Μάλιστα, ο γαλάζιος βουλευτής Κώστας Τζαβάρας αλλά και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος φέρεται να σχολίασαν σε άλλο σημείο πως δεν μπορεί να γίνεται επίκληση του απορρήτου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Η μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το κρίσιμο ζήτημα των υποκλοπών βρίσκεται σε εξέλιξη. Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των πρώην διοικητών της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα (2012-2015), Γιάννη Ρουμπάτη (2015-2019) και Παναγιώτη Κοντολέοντα, καθώς και του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Από νωρίς το βράδυ καταθέτουν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, ο εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος ενώ παρίσταται και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης