ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν έχει ξαναϋπάρξει αντίστοιχη εφόρμηση στο δημόσιο πλούτο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως το καλάθι του νοικοκυριού είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα προκειμένου να κάνει περιοδεία ο Άδωνις Γεωργιάδης στα κανάλια Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

«Δεν έχει ξαναϋπάρξει αντίστοιχη εφόρμηση στο δημόσιο πλούτο. Η κυβέρνηση είναι άριστη μόνο στη λεηλασία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τόνισε επίσης, μιλώντας στο Κόκκινο, πως το καλάθι του νοικοκυριού είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα προκειμένου να κάνει περιοδεία ο Άδωνις Γεωργιάδης στα κανάλια, ενώ παρέθεσε στοιχεία του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ και για να καταδείξει πως οι πολίτες έχασαν το 40% της αγοραστικής τους δύναμης μέσα σε ένα μόλις χρόνο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αισχροκέρδεια στο χώρο της ενέργειας.

Ως προς την επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως αν ο πρωθυπουργός φυγομαχήσει επιβεβαιώνει τις νέες αποκαλύψεις, αναφέροντας μάλιστα πως άκουγε τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μιλά με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Σκάνε σαν χειροβομβίδες τα σκάνδαλα με επίκεντρο πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος σημείωσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί το δημόσιο πλούτο για να πλουτίσουν στελέχη της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια στοχευμένη κυβερνητική προσπάθεια για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσα από την εφαρμογή ενός ελαστικού νομοθετικού πλαισίου για τις απευθείας αναθέσεις που έχουν φτάσει σε ύψος 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο. Νομίζει πως παίζει σε άδειο γήπεδο, καθώς είχε δεσμεύσει τα περισσότερα ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα, της “ενημέρωσης 108”. Λειτουργούσαν και κυβερνούν λες και είναι ανέλεγκτοι».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Πάτση, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για σχέδιο και σήμερα βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Όπως ανάφερε, ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε με εξαιρετική καθυστέρηση, καθώς η δραστηριότητα του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή ήταν γνωστή τοις πάσι, αφού είχαν γίνει αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, καθώς και ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στη Βουλή εδώ και δύο χρόνια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε πως ο κ. Πάτσης είναι κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα.

«Είναι δυνατόν να μην ξέρει τι δουλειά κάνει ο κουμπάρος του;».

Παραλλήλως, υπογράμμισε πως η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ήταν μέχρι πρότινος συνέταιρος του κ. Πάτση, ενώ με επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ ο γιος του ανάλαβε συντονιστής του κόμματος στο θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.

«Στη χώρα υπάρχουν εκατοντάδες Πάτσηδες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, επισημαίνοντας πως αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια και το ιδιωτικό χρέος είναι πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης