ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Επίθεση στον πρώην διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ

Ο κ. Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι έδωσε εντολή να διερευνηθούν από τις αρχές τα πάντα, καθώς πρέπει «να λάμψει η αλήθεια», αναφορικά με το δημοσίευμα στο οποίο φέρεται αξιωματικοί να έχουν σχέσεις με τη Greek-Mafia IN TIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ευθείες βολές κατά του πρώην διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ηλία Κοσσυβάκη εκτόξευσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, χαρακτηρίζοντας «πενιχρά» τα αποτελέσματα στη διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς επί ημερών του.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος προκλήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρει θέση για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για σχέσεις αξιωματικών με τη Greek-Mafia, επεσήμανε πως μόλις το πληροφορήθηκε έδωσε εντολή να διερευνηθούν από τις αρχές τα πάντα, καθώς πρέπει «να λάμψει η αλήθεια».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θύμισε ότι ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα πριν από 16 μήνες και πως μετά το πρώτοι διάστημα «γνωριμίας» με τον κ. Κοσσυβάκη, ο οποίος ανέλαβε διοικητής τον Μάρτιο του 2018, επί υπουργίας Τόσκα, «η συνέχεια ήταν κακή». Όπως είπε για εκείνον τα αποτελέσματα δουλειάς αυτής της υπηρεσίας που αφορά στη διαφθορά, είναι πενιχρά, καθώς θα ήθελε να είχαν διαλευκανθεί περισσότερες υποθέσεις. «Τους τελευταίους μήνες δεν είχα στοιχειώδη ενημέρωση, ένα στεγανό, ποιος να το ήξερε εάν δεν το ήξεραν στις Εσωτερικές Υποθέσεις;», διερωτήθηκε.

Σε ότι αφορά στον χρόνο που επελέγη για να προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις κρίσεις αξιωματικών ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι αυτές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μέσα στο Φεβρουάριο και πως υπήρχε χρονικός περιορισμός που δεν συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές.

Οι απαντήσεις του κ. Θεοδωρικάκου δόθηκαν στο πλαίσιο συζήτησης για την έγκριση της τοποθέτησης του Παναγιώτη Πούπουζα στη θέση του διοικητή Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπέρ της τοποθέτησής του τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης