ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Επέστρεψε στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ - Σαφές προβάδισμα ΝΔ

Δημοσκόπηση GPO: Επέστρεψε στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ - Σαφές προβάδισμα ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης ΙΝ ΤΙΜΕ

Μετά από πολλές δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη δεύτερη θέση και η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα, όπως έδειξε η δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του STAR. 

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία προπορεύεται με ποσοστό 28,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με λιγότερες από 17 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 11,7% στην πρόθεση ψήφου.

Στην τρίτη θέση επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,8%, η Νίκη με 2,8%, η Νέα Αριστερά με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, το νεοσυσταθέν κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου Δημοκράτες με 2,1%, το Μέρα 25 με 1,9% και οι Σπαρτιάτες με 1,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία με 34,8% εξασφαλίζει προβάδισμα 19,5 μονάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνει την δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 8%, η Νίκη με 3,4%, η Νέα Αριστερά με 3%, ενώ κάτω από το 3% συγκεντρώνουν η Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, οι Δημοκράτες -Α.Λοβέρδος με 2,6%, το Μέρα25 με 2,3% και οι Σπαρτιάτες με 1,8%.

Παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην δημοσκόπηση επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προηγείται με 42,5%, ενώ δεύτερος και «καταϊδρωμένος» ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί με 11,8% προσεγγίζοντας τη δεύτερη θέση.

katallhloteros, prothupoyrgos, dhmoskopisi, gpo

Τα ποστά που συγκεντρώνουν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία

Με τι κριτήρια θα πάνε στις κάλπες των ευρωεκλογών οι ψηφοφόροι

Αναφορικά με τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα ψηφίσει με βάση τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% με βάση τις προσωπικότητες των υποψηφίων και το 18,8% με βάση τα ευρωπαϊκά θέματα.

euroekloges-themata

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογέςΤο 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.

Αποδυναμωμένος μετά το Συνέδριο ο Κασσελάκης

Ερωτώμενοι για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε ενδυναμωμένος από το Συνέδριο που διεξήχθη τον Φεβρουάριο, το 61,2% εκτιμά πως αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

kasellakhs, dhmoskophsh

Τα δεδομένα για το πως βγήκε από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ