ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Βίτσας: Δεν θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, και είναι καθαρό ότι για μένα δεν μπορούν να θεσμοθετηθούν τώρα. Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά». Αυτό τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

«O Πολ Tόμσεν δεν ‘‘έπεσε μέσα’’ σε καμία εκτίμηση» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και προσέθεσε πως «δεν γίνεται να ζητούν νέα μέτρα κάθε φορά που γίνεται αξιολόγηση». Ακόμη αρνήθηκε την πιθανότητα εκλογών τονίζοντας πως αυτές θα γίνουν το 2019.

Ο κ. Βίτσας τόνισε πως η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να κλείσει η β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εντός του Φεβρουαρίου και μίλησε για πιθανό νέο πακέτο παροχών, υπενθυμίζοντας πως ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε προτείνει να πηγαίνει στους πολίτες του 1% του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Εμείς έχουμε ενεργοποιήσει το ‘’δότη’’ όχι τον κόφτη, και μπορεί να τον επανενεργοποιήσουμε. Η σκέψη μου είναι ότι ένα τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος να επιστραφεί στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Ναύπλιο, εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας – μεταξύ άλλων – πως το κόμμα «έπεσε σε όλα έξω και λέει ‘’κάνε στην άκρη’’ για να επιστέψει το παλιό πολίτικο σύστημα που μας έφερε στο μνημόνιο που έκανε χιλιάδες απολύσεις...».

Ερωτηθείς για την δήλωσή του για τους 2.500 προσληφθέντες που δεν εμφανίστηκαν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για δουλειά, τόνισε πως οι προσλήψεις έγιναν μέσω του ΟΑΕΔ και όχι από την κυβέρνηση, ενώ αναφορικά με τα hotspots δήλωσε πως δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες προσωπικού με την περίοδο που έγιναν οι προσλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης