ΣΠΟΡ

Super League: Νίκη του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη σε ματς-θρίλερ με 4-3

ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Απίστευτη εξέλιξη είχε το ματς στη Νέα Σμύρνη για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, και τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 4-3 και τρία γκολ στο τελευταίο 10λεπτο. Το 3-1 του α ημιχρόνου υπέρ του Ολυμπιακού, με πολύ καλή εμφάνιση, έγινε 3-3 από τον Πανιώνιο μέσα σε δύο λεπτά (83-84), πριν ο Φορτούνης πετύχει το τελικό 3-4. Τα δύο πέναλτυ που κατελόγισε ο διαιτητής Ευαγγέλου και ένα ακόμη που ζητά στο φινάλε ο Πανιώνιος έδωσαν εκρηκτική διάσταση στη λήξη του αγώνα.

Ένα ακόμη λάθος της ερυθρόλευκης άμυνας, σε απρόσεκτο γύρισμα του Φιγκέιρας έδωσε τη δυνατότητα στον Πανιώνιο να ξεκινήσει με γκολ του Σπιριντόνοβιτς από τα αποδυτήρια.


(Ο Σπιριντόνοβιτς (ν.10) έχει ανοίξει το σκορ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Όμως ο Ολυμπιακός στη συνέχεια είχε πολύ καλή εικόνα, με πίεση στο κέντρο και δημιούργησε μέσα από τα στημένα του Φορτούνη τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, που ήρθε τελικά με ωραία κεφαλιά του Σισέ στο 20λεπτο.


(Ο Σισέ ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά για τον Ολυμπιακό - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Μάλιστα αμέσως μετά ο Πάρντο θα μπορούσε να δώσει και προβάδισμα, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Πανιώνιος είχε μια ακόμη στιγμή από φάουλ του Χατζισαφί και γύρισμα του Οικονόμου, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σισέ.


(Ο Μασούντ εκνευρίστηκε από νωρίς και δε βοήθησε τον Πανιώνιο στο α ημίχρονο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Η συνέχεια ήταν ερυθρόλευκη με τον Ανσαριφάρντ να σκοράρει δύο φορές (37 και 45) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη του Ολυμπιακού, αλλά να μην πανηγυρίζει τα γκολ και τον Πάρντο να έχει άλλες τρεις τελικές (συνολικά 9 εντός εστίας οι ερυθρόλευκοι σε 45 λεπτά)από πλεονεκτική θέση, που όμως δεν έγιναν γκολ.


(Δύο γκολ στη Νέα Σμύρνη ο Καρίμ Ανσαριφάρντ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Ο ρυθμός έπεσε στο β μέρος με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την πρωτοβουλία. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Λάμπρου που μόλις είχε μπει στο ματς, βρέθηκε αφύλακτος στη γωνία της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός έδειξε δείγματα κόπωσης (ενώ και οι αλλαγές Οτζίτζα-Ταχτσίδη και Ανσαριφάρντ-Τζούρτζεβιτς δε βοήθησαν) και ο Σπιριντόνοβιτς είχε ένα ακόμη τετ α τετ με τον Προτό στο 74, προάγγελο του απίθανου φινάλε στο ματς. Ο Πανιώνιος έβαλε και το Ντουρμισάι στην επίθεση και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 82 ο Σπιριντόνοβιτς βρέθηκε στην περιοχή και πρόλαβε την έξοδο του Προτό που τον βρήκε με τον ώμο και ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε πέναλτυ, στο οποίο ευστόχησε ο Μασούντ.


(Δύο πέναλτυ στο τελευταίο δεκάλεπτο στη Νέα Σμύρνη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι ερυθρόλευκοι, μία κάθετη του Χατζισαφί βρήκε το Ντουρμισάι να σπάει το οφσάιντ και να πλασάρει εύστοχα τον Προτό για το 3-3 στο 84.

Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 86 ο Φορτούνης έκανε κίνηση στην περιοχή του Πανιωνίου και ο Οικονόμου βρήκε άτσαλα με το σώμα του να τον σταματήσει, με τον Έλληνα παίκτη στο έδαφος και πέναλτυ αυτή τη φορά υπέρ του Ολυμπιακού, με το οποίο ο Φορτούνης έκανε το 3-4!


(Ο Φορτούνης λύτρωσε τον Ολυμπιακό - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Το ματς έληξε με πρωταγωνιστή της προσπάθειας του Πανιωνίου για νέα ισοφάριση τον Χατζισαφί: φάουλ του Ιρανού πέρασε δίπλα από το δοκάρι στο 90 και στις καθυστερήσεις κινηθηκε στην πλάτη του Φιγκέιρας, που γυρνώντας για να διώξει την μπάλα τον βρήκε στο σώμα, αλλά ο ρέφερι έδειξε «συνέχεια», υπό τις διαμαρτυρίες των κυανέρυθρων.


(Οι αλλαγές του Τάκη Λεμονή δεν βγήκαν στον Ολυμπιακό - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Με το τρίποντο ο Ολυμπιακός έπιασε τον Πανιώνιο στους 11 βαθμούς.

«Πρώτος» ο Ατρόμητος

Έστω και για λίγες ώρες (μέχρι τα ματς της Κυριακής) ο Ατρόμητος έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 πόντους, νικώντας 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Το γκολ του Βραζιλιάνου Μάντσον ήταν εκπληκτικό, αλλά ο σκόρερ στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στη συνέχεια στο γόνατο και υπάρχουν φόβοι για ρήξη χιαστών.


(Σκόρερ του Ατρομήτου ο άτυχος Μάντσον - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Το ματς είχε απίθανη εξέλιξη μετά το γκολ καθώς ο Αστέρας έμεινε αρχικά με 10 παίκτες, λόγω της 2ης κίτρινης του Καλτσά (λάθος η 2η) στο 39 και με 9 παίκτες στο 61-2η κίτρινη ο Ιγκλέσιας.


(Παράπονα από το διαιτητή Στυλιαρά έχουν στον Αστέρα Τρ. για τις 2 αποβολές - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ατρόμητος προσπάθησε να «τελειώσει» το ματς, αλλά οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Αθανασιάδη και 3 (!) δοκάρια – 63 Ουάρντα, 75,80 Ντιγκινί – του στέρησαν το 2-0, ενώ και ο Αστέρας μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά το φάουλ του Κυριακόπουλου στο 68 σταμάτησε με τη βοήθεια του δοκαριού ο Γιαννώτης.


(Ο Γιαννιώτης κρατά το μηδέν για τον Ατρόμητο με τη βοήθεια του δοκαριού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Στα Ιωάννινα, ο Πλατανιάς ξεκίνησε δυνατά με φάσεις και γρήγορο γκολ, όμως ο ΠΑΣ είχε την απάντηση και τιμώρησε την αδύναμη άμυνα των Χανιωτών για το τελικό 3-1, που διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο.


(Τζημόπουλος και Κόντε έβαλαν τα 2 από τα 3 γκολ του ΠΑΣ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Super League Σουρωτή – 7η αγωνιστική

Σάββατο 14/10
ΠΑΣ Γιάνννια-Πλατανιάς 3-1 (12 Κόντε, 36 Τζημόπουλος, 39 Χαλκιαδάκης / 7 Γκζέλτσακ)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. 1-0 (28 Μάντσον)
Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4 (3 Σπιριντόνοβιτς, 83 πεν. Μασούντ, 84 Ντουρμισάι / 19 Σισέ, 37, 45 Ανσαριφάρντ, 87 πεν. Φορτούνης)

Κυριακή 1/10
ΠΑΟΚ-Λαμία (16.00)
Απόλλων-Κέρκυρα (18.15)
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός (18.15)
Ξάνθη-ΑΕΚ (20.30)

Δευτέρα 2/10
Παναθηναϊκός-ΑΕΛ (19.30)

Super League Σουρωτή – 8η αγωνιστική

Σάββατο 21/10
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάνννινα (16.00)
Κέρκυρα-Παναιτωλικός (18.15)
Λαμία-Παναθηναϊκός (20.30)

Κυριακή 22/10
Αστέρας Τρ.-Πανιώνιος (16.00)
Απόλλων-Ξάνθη (18.15)
Πλατανιάς-ΑΕΛ (18.15)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (20.30)

Δευτέρα 23/10
ΑΕΚ-Ατρόμητος (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης