ΣΠΟΡ

Basket Champions League: 2η νίκη του Άρη στη διοργάνωση (vid)

Twitter / @BasketChampionsLeague

Ο Άρης πήρε τη 2η νίκη στο Basket Champions League με το 70-62 επί της Ναντέρ στο Αλεξάνδρειο, παρότι στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου επέτρεψε στην αντίπαλό του να ξαναμπεί στο ματς. Στο EuroCup γυναικών ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα, εντός έδρας από τη Ρίγα με 72-78.

Νίκη από την άμυνα

Ο Άρης του Παναγιώτη Γιαννάκη έχει τον χαρακτήρα του προπονητή του. Μαχητικός, δεν εγκαταλείπει κανένα παιχνίδι και αναζητά τη νίκη μέσα από την πιεστική του άμυνα.


(Οδηγίες από τον Παναγιώτη Γιαννάκη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Το ίδιο συνέβη και στην αναμέτρηση με τη Ναντέρ, που κρίθηκε στο β ημίχρονο. Μέχρι εκεί ο Άρης έφτασε μπροστά στο σκορ με ένα καταπληκτικό β 10λεπτο, όταν και έβαλε 30 πόντους.


(Καλάθι του Βασιλόπουλου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, ο Άρης δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση του, βάζοντας μόλις 8 πόντους και επιτρέποντας στη Ναντέρ να περάσει και μπροστά στο σκορ (48-51).

Όμως οι φωνές του Γιαννάκη έφεραν αποτέλεσμα και με αμυντική προσήλωση «καθάρισε» το ματς στο τέλος. Κορυφαίος παίκτης του Άρη ήταν ο Τσαϊρέλης με 15 πόντους και 6 ριμπάουντς.


(Κορυφαίος ο Τσαϊρέλης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Τα 10λεπτα: 16-17, 46-36 (30-19), 54-53 (8-17), 70-62 (16-9)

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης θα υποδεχθεί τη Γερμανική Τέλεκομ Βόννη (Τρίτη 31/10 19.30)

(Δείτε εδώ την πλήρη εικόνα στους 4 ομίλους)

1η ήττα του Ολυμπιακού στο EuroCup γυναικών

Στο ντέρμπυ κορυφής του πρώτου ομίλου στο EuroCup γυναικών η Ρίγα από τη Λεττονία υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα με 78-72 στον Πειραιά.


(Προσπάθεια της Χατζηνικολάου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη με τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Χορζόφ (69-50) και τον θρίαμβο στην Τουρκία με 53-70 επί της Μπεσίκτας, δεν είχαν αυτή τη φορά απάντηση στη Λεττονική ομάδα, που προηγήθηκε από νωρίς.

Η μεγάλη ευστοχία πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. (11/23), η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας (25 ασίστ) και τα εννέα παραπάνω ριμπάουντ που μάζεψε η Ρίγα έκριναν την αναμέτρηση.


(Πρώτη σκόρερ η Άντερσον για τον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στο καλάθι (72-74 στα 27’’), όμως η Ρίγα με 8 στα 8 από τις βολές στα τελευταία καθοριστικά λεπτά πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 39-38, 57-61, 72-78

(Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης