ΣΠΟΡ

Πενγκ Σουάι: Παίρνει πίσω την καταγγελία περί σεξουαλικής επίθεσης η κινέζα σταρ του τένις

Η Πενγκ είχε προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία όταν εξαφανίστηκε από τη δημόσια θέα μετά από μια ανάρτηση AP Photo

Σε αναδίπλωση προχώρησε, την Κυριακή, η Κινέζα πρωταθλήτρια του τένις Πενγκ Σουάι διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν κατηγόρησε κανέναν για σεξουαλική επίθεση παρότι, τον Νοέμβριο, είχε γράψει σε κινεζικό μέσο ενημέρωσης ότι έπεσε θύμα του τέως Αντιπροέδρου της Κίνας, Τσανγκ Γκαολί.

Η Πενγκ είχε προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία όταν εξαφανίστηκε από τη δημόσια θέα μετά την επίμαχη ανάρτησή της.

Την Κυριακή ωστόσο επανεμφανίστηκε και, στην πρώτη της συνέντευξη μετά το σκάνδαλο, απέδωσε τον σάλο σε «πολλές παρεξηγήσεις» γύρω από τη δημόσια τοποθέτησή της.

Η Κινέζα τενίστρια δήλωσε την Κυριακή ότι δεν είχε κατηγορήσει ποτέ κανέναν για σεξουαλική επίθεση και ότι δεν επρόκειτο να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το σκάνδαλο στην εφημερίδα της Σιγκαπούρης, «Zaobao», η Πενγκ Σουάι είπε: «Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό να τονίσω ένα πολύ σημαντικό πράγμα: Δεν έχω πει ή γράψει ποτέ ότι κάποιος με βίασε».

Εν συνεχεία, ερωτηθείσα για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, τις οποίες διέγραψε από τον λογαριασμό της στο Weibo, η Πενγκ Σουάι είπε ότι ήταν «προσωπική της υπόθεση», σημειώνοντας ότι έγινε παρεξήγηση. Μάλιστα, η τενίστρια πρόσθεσε ότι ζούσε στο Πεκίνο χωρίς να την παρακολουθούν και δεν σχεδίαζε να ταξιδέψει στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Νοέμβριο, η 35χρονη Σουάι Πενγκ δημοσίευσε στο Weibo μια ανάρτηση, στην οποία κατηγόρησε τον 75χρονο τέως Αντιπρόεδρο της Κίνας, Τσανγκ Γκαολί, ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Παρότι η ανάρτηση διαγράφηκε αμέσως, οι λογαριασμοί της τενίστριας αφαιρέθηκαν και από τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά την προαναφερθείσα δημοσίευση, η Σουάι Πενγκ δεν εμφανίστηκε δημόσια για αρκετό καιρό, τροφοδοτώντας ερωτήματα σχετικά με το πού βρίσκεται.

Εντούτοις, η τενίστρια επανεμφανίστηκε σε ένα τουρνουά στο Πεκίνο και είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης