ΣΠΟΡ

Νίκες για τους τρεις «μεγάλους» στην Ισπανία, πρόκριση της Γιουνάιτεντ στον τελικό του FA CUP

Reuters / Albert Gea

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στο Ισπανικό πρωτάθλημα, αφού κέρδισαν και οι τρεις ομάδες, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει η βαθμολογία, ενώ στην Αγγλία και τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη πρόκριση από την Έβερτον ακριβώς στην τελευταία φάση του αγώνα.

Στο Καμπ Νόου ο Μέσι σκόραρε νωρίς για την Μπαρτσελόνα απέναντι στην Χιχόν, που ζήτησε πέναλτυ και αποβολή του Πικέ στο φινάλε του 45λεπτου για χέρι πάνω στην γραμμή.


(Πηγή: Reuters / Albert Gea)

Ο Λουίς Σουαρες έβαλε το 2ο γκολ στο 63 και απλοποίησε το παιχνίδια για την Μπαρτσελόνα. Στο 74 ο Ουρουγουανός έκανε το 3-0, στο 77 ευστόχησε στο πέναλτυ που κέρδισε ο Νεϊμάρ για το 4-0, ενώ στο 86 σημείωσε το τελικό 6-0 με το 4ο προσωπικό γκολ ξεπερνώντας κατά τρία γκολ στον πίνακα των σκόρερς τον Κριστιάνο ανεβάζοντας την συγκομιδή του στα 34.

Νωρίτερα (85) με δεύτερο πέναλτυ για την Μπάρτσα και αποβολή ήταν ο Νεϊμάρ που έβαζε το 5ο γκολ της βραδιάς. Οι Καταλανοί έφτασαν τους 82 βαθμούς έχοντας πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Alberto Estevez)

Το απόγευμα η Ατλέτικο Μαδρίτης με το μυαλό στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Μπάγερν, δεν ήταν καλή απέναντι στην Μάλαγα, ενώ έχασε με αποβολή και τον Σιμεόνε.


(Πηγή: Reuters / Juan Medina)

Ακόμη όμως και χωρίς προπονητή στον πάγκο, η είσοδος του νεαρού Κορέα στο 57 έφερε το γκολ της λύτρωσης για τους ροχιμπλάνκος στο κατάμεστο Βιθέντε Καλντερόν πέντε λεπτά αργότερα για το τελικό 1-0, που την κράτησε ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα.


(Πηγή: Reuters / Juan Medina)

Πρώτη από όλους είχε αγωνιστεί η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο (κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτυ στο Champions League την Τρίτη) στην έδρα της Βαγιεκάνο.


(Πηγή: Reuters / Sergio Perez)

Η απουσία του Πορτογάλου επηρέασε αρχικά την ομάδα, που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 15 με 2-0 (Εμπάρμπα και Μικού). Χωρίς ακόμη τους Μόντριτς και Σέρχιο Ράμος, το βάρος της ανατροπής πήρε ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Ουαλλός έκανε στο 35 το 1-2 και στο 80 έβαλε το νικητήριο τέρμα (2-3), αφού στο 52 είχε ισοφαρίσει για την Ρεάλ ο Λούκας Βάσκεθ.


(Πηγή: Reuters / Sergio Perez)

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το 1931, που η βασίλισσα ανέτρεψε εις βάρος της σκορ 2-0 από το πρώτο 15λεπτο μιας αναμέτρησης (τότε ήταν η Μπιλμπάο που έχασε 4-2), καθώς μετρούσε 20 συνεχείς ήττες!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στους 81 βαθμούς, αλλά ίσως χάσει για το ταξίδι στο Μάντσεστερ και τον Μπενζεμά που τραυματίστηκε λίγο πριν το ημίχρονο.


(Πηγή: Reuters / Sergio Perez)

Η επόμενη 36η αγωνιστική (τρεις πριν το φινάλε) θα γίνει το Μ. Σάββατο: Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μ. (17.00), Ατλέτικο Μ-Βαγιεκάνο (19.15), Μπέτις-Μπαρτσελόνα (21.30)

Τελικός στο 93!

Η Γιουνάιτεντ είναι η πρώτη ομάδα του εφετινού τελικού Κυπέλλου στην Αγγλία νικώντας 2-1 την Έβερτον με γκολ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης από τον Μαρσιάλ.


(Πηγή: Reuters / Eddie Keogh Livepic)

Ο Γάλλος είχε ετοιμάσει το 1-0 του Φελαϊνί στο 34 για να επιστρέψει στο ματς η Έβερτον παρότι έχασε πέναλτυ με τον Λουκάκου στο 57 (καταπληκτική απόκρουση Ντε Χέα), με αυτογκόλ του Σμόλινγκ στο 74.

Αυτός είναι ο 19ος τελικός για την Γιουνάιτεντ, που έπιασε στην σχετική λίστα την Άρσεναλ και αν σηκώσει το τρόπαιο θα την ισοφαρίσει και στις κατακτήσεις με 12 συνολικά.


(Πηγή: Reuters / Eddie Keogh Livepic)

Ο δεύτερος ημιτελικός γίνεται την Κυριακή στις 17.00 (και αυτός στο Ουέμπλεϊ), ανάμεσα σε Κρίσταλ Πάλας και Γουότφορντ, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης