ΣΠΟΡ

Ο 2ος αγώνας ΑΕΚ-Άρη για τα play off του μπάσκετ ολοκληρώθηκε με 5 παίκτες λόγω σύρραξης

ΑΠΕ ΜΜΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Δεν έχει ξαναγίνει. Η μίνι σύρραξη 14 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του δεύτερου αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ για τον μικρό τελικό της Α1 μπάσκετ, οδήγησε τους διαιτητές να αποβάλουν και τους 2 πάγκους. Το ματς ολοκληρώθηκε με 3 on 3, πριν κάνει και 5ο φάουλ ο Ζάρας του Άρη και το σφύριγμα της λήξης να βρει 5 παίκτες στο παρκέ.

Η ΑΕΚ κέρδισε 89-84 τον Άρη και έκανε το 2-0 στην σειρά των μικρών τελικών, σε ένα ματς στο οποίο προηγήθηκε ακόμη και με +18 στο 3ο δεκάλεπτο, αλλά ως συνήθως το έκανε ντέρμπυ για να κερδίσει στο τέλος.

Περισσότερο όμως από την εξέλιξη, το απίστευτο φινάλε του αγώνα επισκιάζει κάθε ανάλυση. Τα προεόρτια είχαν αρχίσει από το πρώτο ημίχρονο, όταν ο Μακνίλ έξαλλος για ένα φάουλ, που δεν του δόθηκε επιτέθηκε στους διαιτητές και αποβλήθηκε με δύο τεχνικές.


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

8.35 πριν το τέλος έπεσε η τάση στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με το σκορ στο 71-63 υπέρ της ΑΕΚ, για να ξαναρχίσει μετά από λίγα λεπτά στο ημίφως, με σύμφωνη γνώμη των ομάδων (μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη). Ο Άρης μείωσε την διαφορά και κατάφερε να ισοφαρίσει, για να πάμε στο φινάλε όπου με διαδοχικούς πόντους του κορυφαίου της ΑΕΚ Σάκοτα (22 πόντοι) η ΑΕΚ έκανε το 86-81, 14 ΄΄ πριν το τέλος.

Παπαντωνίου και Σάκοτα από πλευράς γηπεδούχων και οι Ουάιτ και Ουότερς από τους φιλοξενούμενους πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά το παιχνίδι.

Οι πάγκοι των δύο ομάδων στην προσπάθειά τους να τους χωρίσουν, μπήκαν εντός αγωνιστικού χώρου και αφού οι τρεις διαιτητές συμβουλεύτηκαν –όπως έχουν το δικαίωμα- το instant replay, αποφάσισαν την αποβολή όσων ενεπλάκησαν στις αψιμαχίες, καθώς και όσων βρίσκονταν στον πάγκο, αφού έτσι ορίζει ο κανονισμός.


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, ΑΕΚ και Άρης αγωνίστηκαν με τρεις παίκτες (Μιλόσεβιτς, Κάρτερ, Μπράουν και Κόεν, Μούρτο, Ζάρα αντίστοιχα), ενώ οι Θεσσαλονικείς μάλιστα ολοκλήρωσαν το ματς με δύο παίκτες λόγω αποβολής του Ζάρα με πέντε φάουλ.

Τα 10λεπτα: 24-14, 24-21 (48-35), 20-26 (68-61), 21-23 (89-84)

Από όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνος πάντως φαίνεται ότι δεν θα επηρεαστεί η συνέχεια της σειράς. Το συμβάν γράφτηκε ως εξής: «14'' για την λήξη της τέταρτης περιόδου σημειώθηκε αψιμαχία μεταξύ του Σάκοτα, του Παπαντωνίου , του Γουότερς και του Γουάιτ, οι οποίοι αποβλήθηκαν με ντισκαλιφιέ».

Επίσης, έχει σημειωθεί πως αποβλήθηκαν και όλοι οι παίκτες, που από τον πάγκο εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά από ό,τι φαίνεται οι... εμπλεκόμενοι δεν θα έχουν περαιτέρω συνέπειες. Η συμμέτοχη όσων παικτών αποβλήθηκαν, δεν κινδυνεύει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ενώ στο φύλλο αγώνα υπάρχει σημειωμένο και το όνομα του ΜακΝιλ («αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές και επιχείρησε να επιτεθεί προς τους διαιτητές»).

Οι δηλώσεις των προπονητών

Γιουρί Ζντοβτς (ΑΕΚ): Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Περιμέναμε δυνατό παιχνίδι. Είχαμε κάποια προβλήματα με το ρόστερ (δεν έπαιξαν Κατσίβελης, Καλαμπόκης και ο Μαυροκεφαλίδης), αλλά παλέψαμε. Ήταν πολύ θετικό. Δεν φοβήθηκα επειδή χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες πριν το ματς. Το παιχνίδι πήγε ομοίως με το πρώτο στη Θεσσαλονίκη. Εμείς τώρα ήμασταν μπροστά στο σκορ. Χαλαρώσαμε λίγο. Αντέδρασαν αυτοί, έπαιξαν καλύτερα μετά, αλλά εμείς βρήκαμε την δύναμη να τους σταματήσουμε στο τέλος και να πετύχουμε μεγάλα σουτ, που μας έδωσαν τη νίκη. Θέλω να αφήσω εκτός αυτό το περιστατικό στο τέλος. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Πριν από αυτό το περιστατικό, κερδίσαμε το ματς. Αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε θετικά. Σίγουρα δεν ήταν πολύ έξυπνο ότι αντιδράσαμε στις προκλήσεις τους. Δείξαμε και συναισθήματα. Δεν έπρεπε να το κάνουμε όμως. Αυτό δεν είναι καλό, σίγουρα για το τρίτο ματς. Θα ξυπνήσει όλη η Θεσσαλονίκη μπορώ να πω. Έχουμε δύο παίκτες στο νοσοκομείο. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και να διεκδικήσουμε και πάλι τη νίκη»., δήλωσε ο Σλοβένος προπονητής.

Δημήτρης Πρίφτης (Άρης): « Έγινε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με πολλές εντάσεις. Ήταν μια εμπειρία και γι’ αυτούς που το έπαιξαν και γι’ αυτούς που το είδαν, λόγω της εξέλιξης και της κατάληξής του. Εμείς θα ανασυνταχθούμε, θα ξεκουραστούμε λίγο και θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση στο γήπεδό μας την Τετάρτη. Είμαι εν βρασμώ και δε θα ήθελα να σχολιάσω αυτά που έγιναν. Θα δω και το βίντεο, στην παρούσα φάση καλύτερα να μην πούμε κάτι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης