ΣΠΟΡ

Τη Δευτέρα θα γίνει ο 4ος τελικός των «αιωνίων» στην Α1 του μπάσκετ για λόγους ασφαλείας

EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Βρέθηκε λύση στο αδιέξοδο, που είχε δημιουργηθεί με την διεξαγωγή του τελικού στο μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής των play off του ποδοσφαίρου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η Αστυνομία δεν μπορούσε να δώσει εγγυήσεις για ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, με την παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στον ίδιο χώρο, και κάποιος από τους δύο αγώνες έπρεπε να μετατεθεί.

Με τις ημερομηνίες του ποδοσφαίρου να είναι ασφυκτικές, αφού στις 31 Μαΐου πρέπει όλα να έχουν τελειώσει, το μπαλάκι έπεφτε στο μπάσκετ. Παρότι ο ΕΣΑΚΕ είχε από καιρό κάνει τον προγραμματισμό του (αντίθετα με το ποδόσφαιρο και τα όσα τραγελαφικά ακολούθησαν της αναβολής του τελικού του Κυπέλλου από τον κύριο Κοντονή) έγινε τελικά το αυτονόητο και το ντέρμπυ των «αιωνίων» θα γίνει την Δευτέρα.

«Μετά την υπ’ αριθμ. Πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΛ/173882/12374/2098/27-5-2016 απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη χρονική μετάθεση του 4ου αγώνα της τελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 29/5, η συνάντηση ορίζεται για την Δευτέρα 30/5 και ώρα 19:30 στο ίδιο γήπεδο (ΟΑΚΑ) και θα μεταδοθεί από το NS2/NS2HD live»

Επίσης ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε μόνο πρόστιμο στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, για τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνα του 3ου τελικού (διαιτητές, χρήση πυρσών, καπνογόνων και ρίψη κροτίδων ήχου, υβριστικά συνθήματα) και εφόσον χρειαστεί και 5ος τελικός οι ερυθρόλευκοι θα έχουν κανονικά κόσμο στο ΣΕΦ.

1) Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:
α) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος των διαιτητών), πρόστιμο 2.200,00€,
β) για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 2.000,00€,
γ) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (υβριστικό σύνθημα με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο για το οποίο όμως οι διαιτητές της αναμέτρησης εσφαλμένα δεν εφάρμοσαν ως όφειλαν το άρθρο 27), πρόστιμο 1.000,00€ και
δ) για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση πυρσών, καπνογόνων και ρίψη κροτίδων ήχου) πρόστιμο 2.400,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 26-5-2016 και

2) Επικυρώνονται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ οι α και β έγγραφες προειδοποιήσεις κατά την έννοια της παρ. 6 του άρθρου β 29 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού για χρήση δεικτών laser για τον ως άνω αγώνα.

Χωρίς Τζεμπούρ η ΑΕΚ

Το πρόγραμμα του ποδοσφαίρου δεν αλλάζει και ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο στις 18.15 και το ντέρμπυ δικεφάλων ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα γίνει στις 20.00 (και όχι 20.30 ώστε να προλάβει ο ΠΑΟΚ την τελευταία πτήση από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, αφού την Τρίτη υπάρχει η 6η αγωνιστική).

Η Ένωση όμως θα ολοκληρώσει τα play off χωρίς τον Ράφικ Τζεμπούρ καθώς εκδικάστηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Super League η υπόθεση της βιαιοπραγίας του Γαλλο-Αλγερινού εις βάρος του τερματοφύλακά του ΠΑΟΚ Μάρκου Βελλίδη, στο φινάλε του αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα.


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Παρότι ο Τζεμπούρ υποστήριξε ότι δεν χτύπησε τον Έλληνα παίκτη, τελικά τιμωρήθηκε βάσει του οπτικοακουστικού υλικού με 3 αγωνιστικές. Στον Παναθηναϊκό εκτός από τον Μπεργκ (που συμπλήρωσε κάρτες) εκτός play off μένει και ο Βιγιαφάνες που τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές για την κόκκινη κάρτα, που είδε στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ την Πέμπτη.


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τέλος ορίστηκαν και οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής των paly off : ο Γιώργος Κομίνης θα είναι στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Κύζας στο Παναθηναϊκός-Πανιώνιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης