ΣΠΟΡ

Πρωταθλητές Ανατολής στο ΝΒΑ αναδείχθηκαν οι Κάβαλιερς νικώντας το Τορόντο

Reuters / Dan Hamilton USA TODAY Sports

Νικώντας 113-87 εκτός έδρας το Τορόντο, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην Ανατολική περιφέρεια του ΝΒΑ και προκρίθηκαν για 2η συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς, όπου θα περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Γουόριορς-Θάντερ.

Σε εξαιρετική κατάσταση οι Κάβς έκαναν το 4-2 στην σειρά με το Τορόντο. Ο Λεμπρόν Τζέιμς πέτυχε 33 πόντους, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στα εφετινά πλέι-οφ το «φράγμα» των 30 πόντων, και 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Ίρβινγκ 30 πόντους και 9 ασίστ και ο Λαβ 20 πόντους και 12 ριμπάουντ.


(Πηγή: Reuters / Dan Hamilton - USA TODAY Sports)

Για τον Λεμπρόν Τζέιμς είναι ιστορική στιγμή καθώς θα βρεθεί για 6ο συνεχόμενο χρόνο σε τελικούς του NBA, κάτι που έχουν καταφέρει μόλις άλλοι 7 παίκτες.

Οι Καβς γίνονται η 4η ομάδα, που κάνει το back to back σε τελικό, έχοντας χάσει την προηγούμενη σεζόν. Η προϊστορία λέει ότι θα κατακτήσουν και τον τίτλο, αφού οι Σπερς (2014), οι Χιτ (2012) και οι Λέικερς (2009) το είχαν κάνει.

Το Κλίβελαντ θα περιμένει τώρα να μάθει εάν στον τελικό θα είναι οι περυσινοί πρωταθλητές Γουόριορς, που πρέπει όμως να κερδίσουν 2 φορές τους Οκλαχόμα Θάντερ, σήμερα εκτός έδρας και ξημερώματα Τρίτης στο γήπεδό τους.

Αυτό δεν τους εμπόδισε πάντως να το «κάψουν « στα αποδυτήρια για την σπουδαία επιτυχία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης