ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός - Καρδίτσα 91-75: Άνετη νίκη παρά το rotation και τα προβλήματα

Ο Παπαγιάννης ήταν εξαιρετικός με «γεμάτη» εμφάνιση double-double με 14 πόντους 13 ριμπάουντ και 5 τάπες INTIME / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός αψήφησε τραυματισμούς και απουσίες, εξαργυρώνοντας τη δυναμική εκκίνηση του και μετατρέποντας σε... περίπατο την αναμέτρηση με την ουραγό Καρδίτσα στο ΟΑΚΑ, για την 17η αγωνιστική της Basket League. Οι «πράσινοι» έφτασαν άνετα στη νίκη με 91-75, βελτιώνοντας σε 14-2 το ρεκόρ τους και βυθίζοντας ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους (3-14). 

Ανεβάζοντας «στροφές» όποτε χρειάστηκε, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα της Καρδίτσας καθώς η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια. Όπως αναφέρει το Onsports, oι «πράσινοι» του Σερέλη άνοιξαν το rotation, έφτασαν στο σημείο να έχουν τον Μαντζούκα στο «5» και δεν προβληματίστηκαν για να επικρατήσουν τελικά.

Παρά τα νέα προβλήματα που προέκυψαν. Ο Ουίλιαμς είχε ενοχλήσεις στο γόνατο και αποχώρησε νωρίς, ενώ ο Ουόλτερς δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο για τον ίδιο λόγο. Αλλά ο Παπαγιάννης ήταν εξαιρετικός με «γεμάτη» εμφάνιση double-double με 14 πόντους 13 ριμπάουντ και 5 τάπες, ενώ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έκανε απ’ τα καλύτερα παιχνίδια του στο «τριφύλλι» έχοντας 20 πόντους και 7 ριμπάουντ. Εξαιρετικός και ο Λευτέρης Μαντζούκας με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ. Μπέικον 12 πόντους, Πονίτκα 11 και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης 10 οι διψήφιοι του «τριφυλλιού».

Για την Καρδίτσα ο Έβανς είχε 18 πόντους και ο Γκάλινατ 16, όντας οι κορυφαίοι των φιλοξενούμενων.

Το σκορ στο 4’ ήταν 8-6, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει βρει ρυθμό και τον Έβανς να κρατά την Καρδίτσα επιθετικά. Κάπου εκεί οι «πράσινοι»… πάτησαν γκάζι. Έτρεξαν στην επίθεση, πίεσαν στην άμυνα και είχαν τον Παπαγιάννη να κόβει τους πάντες, τον Μπέικον ορεξάτο και τον Γιώργο Καλαϊτζάκη σε καλό βράδυ. Έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με σερί 15-2 για το 23-8.

Τέσσερις πόντου του Μαντζούκα κι ένα τρίποντο του Μποχωρίδη πήγαν τη διαφορά στους 18 (30-12) στο 13’. Η Καρδίτσα «απάντησε» με ένα 6-0 σερί, για να κάνει ακριβώς το ίδιο ο Παναθηναϊκός με τρίποντα Μαντζούκα και Γιώργου Καλαϊτζάκη. Ο Πονίτκα στο 16’ ανέβασε τη διαφορά στους 20 (38-18). Με το σκορ να ανεβαίνει στο 40-18 η Καρδίτσα έκανε ένα σερί 0-8 και μείωσε στο 40-26, πριν ο Πονίτκα «σπάσει» το σερί για το 42-26 στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σερέλης δοκίμαζε σχήμα, μοίραζε το χρόνο και «έκλεισε» το ημίχρονο με τον Παππά στο παρκέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Καρδίτσα να πιέσει και με κλεψίματα, αλλά και την ευστοχία του Γκάλινατ να μειώνει στο 42-31 με την ολοκλήρωση και του δευτέρου δεκαλέπτου.

Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό μείον δύο παίκτες στο rotation του ματς. Απ’ την αρχή του ματς τραυματίστηκε ο Ουίλιαμς και με ενοχλήσεις στο δεξιό γόνατο δεν αγωνίστηκε άλλο, ενώ ο Ουόλτερς επίσης είχε ενοχλήσεις στο γόνατο και επιλέχτηκε να μην παίξει στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Καρδίτσα μείωσε στους 10 πόντους στο 23’ με τρίποντο του Πρίντζετ, για να ακολουθήσουν δύο τρίποντα του Παπαγιάννη που έκανε γεμάτη εμφάνιση. Ο Έβανς επέμενε για τους φιλοξενούμενους και μείωσε σε 54-44 στο 25’. Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με 7-0 για να φτάσει στο 63-44 ανεβάζοντας την ταχύτητά του. Δύο σερί τρίποντα του Μπέικον πήγαν τη διαφορά στο 69-47, πριν έρθουν άλλοι δύο πόντου απ’ τον Μαντζούκα μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου. Για να φτάσει στο 30’ το ματς με 74-52.

Ο Παπαγιάννης έκανε το 78-52, για να ακολουθήσει σερί 0-8 της Καρδίτσας με κύριο εκφραστή τον εξαιρετικό Γκάλινατ. Ο ρυθμός άρχισε να χαλαρώνει, το rotation του Σερέλη συνεχιζόταν με τον Παππά στο παρκέ, τον Παπαγιάννη να περνά στον πάγκο, τον Μπέικον να ξεκουράζεται, δίνοντας χρόνο στους Έλληνες (αδέρφια Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα). Το σκορ ήταν στο 85-66 στο 37’, ενώ στα 2 λεπτά απ’ το τέλος ο Πονίτκα με τρίποντο έκανε το 88-68. Το ματς οδηγήθηκε στο τελικό 91-75

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάνος, Τσώνος, Στρέμπας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σερέλης): Π. Καλαϊτζάκης 10, Oυόλτερς 2, Λι 2, Παπαγιάννης 14, Oυίλιαμς, Γ. Καλαϊτζάκης 20 (1), Μπέικον 12 (3), Πονίτκα 11 (2), Μαντζούκας 14 (2).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Παπανικολόπουλος): Έβανς 18, Αγραβάνης 6, Γκιουζέλης 6 (2), Γουέστ, Γκάλινατ 16 (3), Πρίτζετ 7 (1), Αθηναίου 5 (1), Γκάμπροβσεκ 8, Σαρικόπουλος, Πεφάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης