ΣΠΟΡ

EURO 2016: με άμυνα για σεμινάριο, ξεκίνημα με το δεξί για την Ιταλία με το 2-0 επί του Βελγίου

Reuters / Jason Cairnduff Livepic

Η Ιταλία έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να την ξεγράψει κανείς σε αυτό το EURO. Με άμυνα για σεμινάριο και φαρμακερή στις κόντρες νίκησε 2-0 το Βέλγιο, που είχε προβλήματα στην άμυνα του και έμεινε στο ματς χάρις στις εντυπωσιακές επεμβάσεις του Κουρτουά, ενώ τις δικές του λίγες κλασσικές φάσεις δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ.


(Πηγή: Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic)

Η βραδιά στη Λυόν ξεκίνησε με μια ξαφνική μπόρα πριν το ματς κάνοντας τα συνεργεία να δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς.


(Πηγή: Reuters / Jason Cairnduff Livepic)

Ο αγωνιστικός χώρος όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η Ιταλία με την άμυνα της Γιουβέντους στην 11άδα (Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι), έπαιξε για να κρατήσει το μηδέν αναζητώντας μια καλή αντεπίθεση.


(Πηγή: Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic)

Το Βέλγιο απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ στο πρώτο ημίχρονο, που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μπουφόν στην 157η συμμετοχή του με την σκουάντρα ατζούρα.


(Πηγή: Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic)

Στο 32 η Ιταλία πέτυχε τον στόχο της και ο Τζεκερίνι κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Βελγίου από κανονική θέση και πλάσαρε τον Κουρτουά για το 0-1.


(Πηγή: Reuters / Jason Cairnduff Livepic)

Πριν τελειώσει το ημίχρονο οι Ιταλοί θα μπορούσαν να βάλουν και άλλα γκολ σε μια παραπαίουσα άμυνα του Βελγίου. Στο 53 ήταν η πρώτη φορά που εκτέθηκε η Ιταλική άμυνα και ο Λουκάκου στην κόντρα βρέθηκε απέναντι στον Μπουφόν, πλάσαρε όμως πάνω από την εστία.


(Πηγή: Reuters / Max Rossi Livepic)

Στην άλλη πλευρά ο Κουρτουά έδειξε και αυτός την κλάση του σταματώντας κεφαλιά του Πελέ από τα 2 μέτρα.


(Πηγή: Reuters / Jason Cairnduff Livepic)

Η φάση του Λουκάκου ήταν όμως η εξαίρεση, αφού η σκουάντρα ατζούρα έπαιξε ιδανικό κατενάτσιο, μην διστάζοντας να κάνει και φάουλ για κίτρινη κάρτα προκειμένου να μην ξαναβρεθεί εκτεθειμένη η εστία της.


(Ο Έντερ σταματά με τα χέρια τον Μέρτενς - Πηγή: Kai Pfaffenbach Livepic)

Το Βέλγιο πάντως θα μπορούσε να ισοφαρίσει με κεφαλιά από την μικρή περιοχή του Οριγκί σε κτύπημα φάουλ και πάλι όμως η μπάλα βγήκε άουτ, ενώ στην κόντρα επίθεση ο Κουρτουά εντυπωσιακά κράτησε μέσα στο ματς την ομάδα του σε σουτ του Ιμόμπιλε.


(Η ευκαιρία του Οριγκί στο 83 - Πηγή: Reuters / Max Rossi Livepic)


("Ιπτάμενος Κουρτουά" στο 84 - Πηγή: Reuters / Max Rossi Livepic)

Η Ιταλία άντεξε στην πίεση και έβαλε και 2ο γκολ του Γκρατσιάνο Πελέ στις καθυστερήσεις. Πήρε πολύτιμο τρίποντο στον πιο δύσκολο όμιλο του EURO με το τελικό 2-0.


(Το 2-0 του Πελέ - Πηγή: Reuters / Jason Cairnduff Livepic)

Νωρίτερα Σουηδία και ΕΙΡΕ ήρθαν ισόπαλοι 1-1.

Η βαθμολογία

1.Ιταλία 3
2.Σουηδία 1
3.ΕΙΡΕ 1
4.Βέλγιο 0

Η επόμενη αγωνιστική στον Ε όμιλο έχει τα ματς Ιταλία-Σουηδία (Παρασκευή 17/6 στην Τουλούζ/16.00) και Βέλγιο-ΕΙΡΕ (Σάββατο 18/6 στο Μπορντό/16.00)

Το πρόγραμμα της Τρίτης

Αύριο ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική με τον ΣΤ όμιλο: Αυστρία-Ουγγαρία (Μπορντό 19.00) και Πορτογαλία-Ισλανδία (Σεντ Ετιέν 20.00).

Διαβάστε σχετικά

EURO 2016: ισόπαλο 1-1, έληξε το ματς του ΕΙΡΕ με την Σουηδία στον "όμιλο του θανάτου"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης