ΣΠΟΡ

Η ΔΟΕ επιτρέπει στους «καθαρούς αθλητές» της Ρωσίας να φέρουν την σημαία της χώρας στους Ολυμπιακούς

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ Reuters / Denis Balibouse

Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΟΕ συγκάλεσε ο πρόεδρος Τόμας Μπαχ στην Λωζάνη σήμερα, με θέμα την τιμωρία, που επέβαλε η IAAF στους Ρώσους αθλητές του στίβου και τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την έναρξη των εργασιών, ο Τόμας Μπαχ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει απόλυτα την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού για τους Ρώσους αθλητές.

Αποκάλυψε όμως, ότι όσοι τελικά Ρώσοι (αλλά και Κενυάτες αθλητές, καθώς και η χώρα τους αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα με τους ελέγχους ντόπινγκ), κριθούν «καθαροί» από την IAAF, τότε θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στους Αγώνες φέροντας την σημαία της πατρίδας τους.


(Πηγή:Reuters / Denis Balibouse TPX Images Of the Day)

Αρχικά υπήρξε η σκέψη να συμμετέχουν υπό την σημαία του Ολυμπιακού κινήματος, ως ουδέτεροι, φαίνεται όμως ότι δεν προκρίνεται τελικά αυτή η λύση.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι από 20 αντιπροσωπείες, ανάμεσα τους ο πρόεδρος της IAAF, Λόρδος Σεμπάστια Κόου, αλλά και πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντερ Ζούκοφ.


(Ο Αλεξαντερ Ζουκόφ - Πηγή: Reuters / Denis Balibouse TPX Images Of the Day)

Μάλιστα ο Ρώσος αξιωματούχος μετέφερε την απόφαση της Ρωσίας να προσφύγει στο CAS για την ανατροπή της απόφασης της IAAF.

Διαβάστε σχετικά

Εκτός Ολυμπιακών του Ρίο οι Ρώσοι αθλητές του Στίβου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης