ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: Ο γυμνόστηθος πρωταγωνιστής της τελετής έναρξης

REUTERS/Dylan Martinez

Μέσα από μία φαντασμαγορία χρωμάτων, προσώπων, φυλών και ενδυμασιών, ένα πρόσωπο ξεχώρισε περισσότερο από τα άλλα – και, μάλλον, όχι αδίκως...

Ήταν ένας από τους 207 αθλητές που είχαν την ιδιαίτερη τιμή να μεταφέρουν το εθνικό σύμβολο της πατρίδας τους. Όμως, ο Pita Nikolas Taufatofua κατάφερε να αναδείξει με το δικό του τρόπο – και, μάλιστα, σε μία διαδικασία χρονοβόρα και, για κάποιους, ακόμα και διεκπεραιωτική – το Βασίλειο των Τόνγκα, ενός μικρού κρατιδίου στα νότια του Ειρηνικού...

REUTERS/Stoyan Nenov

Ο 32χρονος αθλητής του Tae Kwon Do μπήκε στο Μαρακανά γυμνόστηθος, με πολυνησιακό ένδυμα, το παραδοσιακό «a ta'ovala» – δηλαδή ένα είδος φούστας και τον κορμό του αλειμμένο με λάδι.

Την εντυπωσιακή εικόνα ολοκλήρωνε το λαμπερό χαμόγελο και ο ενθουσιασμός του για το ιστορικό της περίστασης...

Ο 32χρονος αθλητής έγινε αστραπιαία ο σταρ του παγκόσμιου Ιστού: Μέσα σε λίγη ώρα είχε γίνει trending topic στο Twitter, πολλαπλασιάζοντας, παράλληλα, τους followers του στο Instagram.

Ο Pita Nikolas Taufatofua που γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τόνγκα, είναι ο πρώτος αθλητής Tae Kwon Do που εκπροσωπεί τη χώρα του και - για τις/τους ενδιαφερόμενες/ους - θα αγωνιστεί στις 20 Αυγούστου, στην κατηγορία +80 κιλών ανδρών.

Ο 32χρονος είναι ένας από τους επτά αθλητές του συγκεκριμένου βασιλείου της Πολυνησίας, που έχει κερδίσει μόνο ένα μετάλλιο στην ιστορία της - ένα αργυρό, το 1996.

Ο δρόμος προς το Ρίο κάθε άλλο παρά σπαρμένος με ροδοπέταλα ήταν για τον Taufatofua, ο οποίος στο στάδιο της προετοιμασίας, έσπασε έξι οστά, έπαθε τρεις φορές ρήξη τένοντα, πέρασε ενάμιση χρόνο με πατερίτσες και εκατοντάδες ώρες στο κρεβάτι του φυσιοθεραπευτή.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να υπερκεράσει τα εμπόδια, για να διεκδικήσει μία θέση στην ιστορία του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού. Ο ίδιος, μέσω Instagram, δεσμεύτηκε να γράψει ιστορία. Κι, οπωσδήποτε, με τη θεαματική του είσοδο στο Μαρακανά, έκανε το πρώτο βήμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης