ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: ο Γιουσέιν Μπολτ κέρδισε και τα 200 μέτρα χωρίς όμως το ρεκόρ που υποσχέθηκε

Reuters / IVAN ALVARADO

Ανφιβολίες για το νικητή στα 200 μέτρα δεν υπήρχαν και ο Γιουσέιν Μπολτ απλά διαδικαστικά κέρδισε το 8ο Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και στο Ρίο. Και όμως τερματίζοντας έδειξε αρχικά απογοητευμένος: δεν έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ, που είχε υποσχεθεί στον κόσμο αλλά ο χρόνος του ήταν 19.78.

Είχε ξεκαθαρίσει ότι ήθελε το παγκόσμιο ρεκόρ. Και μάλιστα κατεβαίνοντας όχι μόνο από τα 19.19, αλλα και από το απίστευτο όριο των 19 δευτερολέπτων. Ο καιρός όμως δεν τον βοήθησε και η βροχή που έπεσε νωρίτερα δυσκόλεψε το έργο του.


(Πηγή: Reuters / DOMINIC EBENBICHLER)

Παρόλα αυτά έτρεξε και πάλι μόνον αυτός κάτω από τα 20 δευτερόλεπτα, αφήνοντας 2ο τον Καναδο Ντε Γκράσε σε χρόνο 20.02 και 3ο τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης Λεμέτρ σε 20.12. Και όμως έμοιαζε "θυμωμένος" περνώντας την γραμμή του τερματισμού. Και ας είναι το 19.78 ήταν η καλύτερη εφετινή του επίδοση.


(Πηγή: Reuters / LUCY NICHOLSON)


(Πηγή: Reuters / LUCY NICHOLSON)


(Πηγή: Reuters / LUCY NICHOLSON)

Όταν πέρασε η αρχική "απογοήτευση" χαμογέλασε πάντως, χτύπησε το στήθος του, και αποθεώθηκε από όλο τον κόσμο στο Ολυμπιακό στάδιο στο Ρίο. Και αυτός απλά υποκλίθηκε στο κοινό του.


(Πηγή: Reuters / DYLAN MARTINEZ)


(Πηγή: Reuters / KAI PFAFFENBACH)

Είναι ο βασιλιάς του στίβου και η ιστορία θα του το αναγνωρίσει. Είναι αήττητος από το 2008 και μόνον ένας "άλλος Μπολτ" θα μπορούσε να τον κερδίσει. Ή μια άκυρη εκκίνηση όπως στην Νταεγού το 2011.


(Πηγή: Reuters / KAI PFAFFENBACH)


(Πηγή: Reuters / KAI PFAFFENBACH)

Τώρα απομένει η τελευταία παράσταση στα 4 Χ 100 των ανδρών και το "θριπίτ" για τρίτους συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης