ΣΠΟΡ

Ο Στίβεν Τζέραρντ ανακοίνωσε στην τηλεόραση το αντίο του στα γήπεδα

ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PETER POWELL

Ο Στίβεν Τζέραρντ αποφάσισε να κρεμάσει οριστικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να εγκαταλείψει την δράση μετά τους Λος Αντζελες Γκάλαξι, δίχως να επιστρέψει στην Premier League και να φορέσει για μια τελευταία φορά την φανέλα της Λίβερπουλ, όπως ανέφεραν τα τελευταία ρεπορτάζ.

Ήταν ουσιαστικά μια απόφαση που πάρθηκε τις τελευταίες ώρες από τον εμβληματικό αρχηγό της Λίβερπουλ, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, που τον ήθελαν να επιστρέφει έστω και για 6 μήνες στο Άνφιλντ. Μάλιστα ο Στίβεν Τζέραρντ δεν είχε μιλήσει σε κανέναν για την απόφαση του και την αποκάλυψη έκανε μιλώντας αποκλειστικά στην αθλητική εκπομπή του παλιού διεθνή Άγγλου επιθετικού και νυν δημοσιογράφου, Γκάρι Λίνεκερ.


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PETER POWELL)

"Μπορώ να γνωστοποιήσω πλέον ότι αποσύρομαι από την ενεργό δράση. Είχα μια εκπληκτική καριέρα και αισθάνομαι ευλογημένος και ευγνώμων για τα όσα έζησα στη Λίβερπουλ, την εθνική ομάδα της Αγγλίας και το Λος Άντζελες. Εκπλήρωσα το μεγάλο όνειρο που είχα ως παιδί με την παρουσία μου στη Λίβερπουλ, από τον Νοέμβριο του 1998 όταν και πραγματοποίησα το ντεμπούτο μου με την κόκκινη φανέλα. Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα έμενα στον σύλλογο επί 18 χρόνια!" ήταν μερικά από τα λόγια του Τζέραρντ.

Κατέληξε πάντως αποκαλύπτοντας ότι θα παραμείνει στον χώρο από κάποιο άλλο πόστο, δήλωση που επιβεβαιώνει πληροφορίες των τελευταίων ωρών, ότι του έχει γίνει πρόταση να αναλάβει προπονητής σε Αγγλικούς συλλόγους: "Έχω ακόμα πολλά να δώσω στο ποδόσφαιρο, σε οποιοδήποτε πόστο προκύψει. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι και εξετάζω τις επιλογές μου. Σύντομα θα ανακοινώσω το επόμενο βήμα της καριέρας μου".


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PETER POWELL)

Ο Τζέραρντ εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Λίβερπουλ το 1987, φόρεσε 504 φορές την κόκκινη φανέλα της πρώτης ομάδας από το 1998 έως το 2015 (σκόραρε 120 γκολ) και για ένα χρόνο εκείνη των Λος Άντζελες Γκάλαξι (34 ματς και 5 γκολ). Κορυφαία του στιγμή η κατάκτηση του Champions League το 2005 στην Πόλη, ενώ έχει ακόμη στην συλλογή του ένα UEFA (2001), δύο Κύπελλα Αγγλίας (2001, 2006), δύο Λιγκ Καπ και ένα Κομιούνιτι Σιλντ, αλλά ποτέ το πρωτάθλημα Αγγλίας... Φόρεσε 114 φορές την φανέλα της εθνικής Αγγλίας και σκόραρε 21 φορές με τα "λιοντάρια" των οποίων διετέλεσε αρχηγός, όπως και της Λίβερπουλ.

Διαβάστε σχετικά

Την επιθυμία του να γυρίσει στην Λίβερπουλ σαν προπονητής εξέφρασε δημόσια ο Τζέραρντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης