ΣΠΟΡ

Την επιθυμία του να γυρίσει στην Λίβερπουλ σαν προπονητής εξέφρασε δημόσια ο Τζέραρντ

Την επιθυμία του να γυρίσει στην Λίβερπουλ σαν προπονητής εξέφρασε δημόσια ο Τζέραρντ
ΑΠΕ ΜΜΕ/EPA/PETER POWELL DataCo

Ο Στίβεν Τζέραρντ αποκάλυψε ότι σκοπεύει να γυρίσει στην μεγάλη του αγάπη, την Λίβερπουλ όταν εγκαταλείψει την ενεργό δράση τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο εμβληματικός αρχηγός των «κόκκινων» βρέθηκε αυτές τις ημέρες στο Άνφιλντ και έκανε προπονήσεις με την Λίβερπουλ, καθώς το MLS έχει διακοπή. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην Telegraph, οι άνθρωποι του συλλόγου του είπαν ότι θα τον περιμένει μια θέση στην ομάδα μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του. «Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, αλλά μου έδωσαν να καταλάβω ότι εδώ θα υπάρχει θέση για μένα. Αυτές τις λίγες ημέρες που προπονήθηκα με την ομάδα μίλησα με τον Κλοπ».

«Θέλω να γίνω προπονητής»

Ο Τζέραρντ αποκάλυψε ότι θα μπορούσε να έχει μείνει έναν ακόμη χρόνο σαν παίκτης ή μέλος της ομάδας, αντί να πάει στους LA Galaxy, αλλά κανείς δεν του έκανε μια τέτοια πρόταση. «Όταν έχεις τόσες διεθνείς συμμετοχές σε μια ομάδα θα πρέπει ο σύλλογος ή η Ομοσπονδία να μην σε αφήνουν να φύγεις. Όπως έκανε η Μάντσεστερ με τον Γκιγγς, η Μπαρτσελόνα με τον Γκουαρντιόλα. Έχεις τόσα που μπορείς να δώσεις και το συζήτησα με τους ανθρώπους της FA γιατί δεν είμαι μόνον εγώ».

«Λογικά τον Δεκέμβριο του 2016 θα είμαι διαθέσιμος καθώς λήγει το συμβόλαιο μου και θα έχω εξασφαλίσει τα χαρτιά μου για το δίπλωμα προπονητή κατά 75%. Ξέρεις, βλέποντας τώρα πίσω, μετανιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα. Τόσα ταξίδια, τόσες ώρες αναμονής, θα μπορούσα να έχω «διαβάσει» αντί να βλέπω τηλεοπτικές σειρές και να έχω τώρα το δίπλωμα μου».

«Σπουδαίος ο Κλοπ»

Θαυμαστής του Κλοπ δήλωσε ο Τζέραρντ και τον ευαχαρίστησε που τον δέχθηκε αυτές τις ημέρες για λίγες προπονήσεις με τους παλιούς του συμπαίκτες. «Ήμουν φαν του Κλοπ πριν καν έρθει στην ομάδα. Κάνοντας όμως προπόνηση μαζί του, ένιωσα θαυμασμό για τις γνώσεις του και τη σχέση του με καθέναν από τους παίκτες. Ειλικρινά δεν ήθελα να «κλέψω τα φώτα της δημοσιότητας» από εκείνον ή τα νέα παιδιά. Είναι αλήθεια όμως ότι προσπάθησα να τους εντυπωσιάσω, να αποδείξω στο χορτάρι ότι μπορώ να σατθώ ακόμη ανάμεσα τους. Όχι, τακτικές και συστήματα δεν αντέγραψα, θα ήταν ανήθικο. Αλλά ρουφούσα κάθε λέξη του όταν μας μιλούσε στα προπονητικά διπλά».

Ο Τζέραρντ πάντως θα ξαναφορέσει την κόκκινη φανέλα στις 7 Ιανουαρίου μαζί με άλλους μεγάλους άσσους του παρελθόντος σε φιλικό στην Αυστραλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ