ΣΠΟΡ

Copa del Rey: η Μπιλμπάο επικράτησε 2-1 της Μπαρτσελόνα

Reuters / Vincent West

Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των 16 του ισπανικού Κυπέλλου, την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, που θέλουν τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού υποψήφιο αντικαταστάτη του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των μπλαουγκράνα.

Σε ένα μαγικό πρώτο ημίωρο η Μπιλμπάο έπαιξε το παιχνίδι των ομάδων του Βαλβέρδε, με απίθανη πίεση και τρέξιμο στην Μπαρτσελόνα και την αιφνιδίασε βάζοντας 2 γκολ με κεφαλιά του Αντούριθ στο 25 και κεραυνό από την γωνία της περιοχής του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 28 προκαλώντας ντελίριο στο Σαν Μαμές.


(Ο Αντούριθ σκοράρει από κοντά - Πηγή: Reuters / Vincent West)

Η Μπαρτσελόνα αφυπνίστηκε και έχει δικαιολογημένα παράπονα από τον ρέφερι Μπορμπαλάν, που δεν είδε ένα δολοφονικό κτύπημα στην καρωτίδα του Αντούριθ στον Ουμτιτί, που σφάδαζε στο έδαφος, αλλά και ένα καθαρό πέναλτυ στο Νεϊμάρ από τον Ετσεΐτα.


(Το πέναλτυ στο Νεϊμάρ - Πηγή: Reuters / Vincent West)

Στο β ημίχρονο οι Βάσκοι προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά η Μπαρτσελόνα ανέβασε την απόδοσή της και μείωσε σε 2-1 με ένα απίστευτο φάουλ του Μέσι στο 52.


(Πηγή: Reuters / Vincent West)

Η Μπαρτσελόνα σπαταλούσε ευκαιρίες ενώ η Μπιλμπάο έχασε με 2η κίτρινη κάρτα τον Ραούλ Γκαρσία στο 74 και τον Ιτουράσπε στο 81, αμφότεροι για μαρκαρίσματα στο Νεϊμάρ και έμεινε με 9.


(Πηγή: Reuters / Vincent West)

Όμως οι παίκτες του Βαλβέρδε άντεξαν με τον Μέσι να έχει και δοκάρι στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων και θα πάνε την ερχόμενη εβδομάδα να υπερασπιστούν τη νίκη τους στο Καμπ Νόου.


(Πηγή: Reuters / Vincent West)

Ο Χαμές «καθάρισε» και για Κριστιάνο

Αντίθετα η Ρεάλ Μαδρίτης, παρότι ο Ζιντάν αποφάσισε να ξεκουράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση στα προημιτελικά νικώντας 3-0 στο Μπερναμπέου την Σεβίλλη.


(Δύο γκολ ο Χαμές Ροντρίγκεζ - Πηγή: Reuters / Juan Medina)

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χαμές Ροντρίγκεζ με δύο γκολ (11 και 44 με πέναλτυ) – ενδιάμεσα σκόραρε και ο Βαράν- δείχνοντας ότι μπορεί να είναι «χρυσή λύση» στα χέρια του προπονητή του, ιδιαίτερα τώρα που λείπει και ο Μπέιλ.

Κύπελλο Ισπανίας - φάση των «16»

Α αγώνες
Βαλένθια-Θέλτα 1-4
Οσασούνα-Εϊμπάρ 0-1
Λας Πάλμας-Ατλέτικο Μ. 0-2
Λα Κορούνια-Αλαβές 2-2
Αλκορκόν-Κόρδοβα 0-0
Σοσιεδάδ-Βιγιαρέαλ 3-1
Ρεάλ Μ.-Σεβίλλη 3-0
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 2-1

Β αγώνες
Ατλέτικο Μ.-Λας Πάλμας (10/1 22.15)
Αλαβές-Λα Κορούνια (11/1 20.00)
Κόρδοβα-Αλκορκόν (11/1 20.00)
Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ (11/1 20.00)
Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο (11/1 22.15)
Θέλτα-Βαλένθια (12/1 20.00)
Εϊμπάρ-Οσασούνα (12/1 20.00)
Σεβίλλη-Ρεάλ Μ. (12/1 22.15)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης