ΣΠΟΡ

Europa League: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JAVIER ZORRILLA

Η Μπιλμπάο κέρδισε για 2η φορά τον Παναθηναϊκό και με το 1-0 στο Σαν Μαμές, "σφράγισε" την παρουσία της στους ομίλους του Europa League. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε πάντως αν ήταν λίγο πιο τυχερός να φύγει τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας και πάλεψε μέχρι το τέλος, κόντρα σε έναν καλύτερο αντίπαλο. Νωρίτερα η ΑΕΚ πέρασε στους ομίλους ενώ αποκλείστηκε με ήττα σοκ ο ΠΑΟΚ.

Η Μπιλμπάο μπήκε με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο λεπτό, πιέζοντας την εστία του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να είναι εκνευρισμένοι στις αντιδράσεις τους. Πατώντας στην περιοχή του Βλαχοδήμου, ο Μουνιαΐν στο 22 σκόραρε με προβολή, από κάθετη του Αντούριθ και γύρισμα του Σουσαέτα.


(Ο Μουνιαΐν μόλις έχει σκοράρει για την Μπιλμπάο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Από το σημείο αυτό και μετά ο ρυθμός χαμήλωσε λίγο με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βγει από την άμυνα του, αλλά να μην καταφέρνει να κάνει κάποια ουσιαστική ευκαιρία, μέχρι το 40 όταν ο Τσάβες εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι, ενώ ακολούθησε ένα ακόμη καλό σουτ του Λουτσιάνο.


(Ο Τσάβες είχε δοκάρι στο φινάλε του ημιχρόνου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η Μπιλμπάο έκανε διαχείριση του αγώνα στο β μέρος χάνοντας κάποιες ακόμη ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ (κορυφαία το πλασέ άουτ του Αντούριθ στο 72 σε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν εγκατέλειψε το ματς.


(Συνεργασία Μουνιαΐν (αρ.) και Αντούριθ (δ.) - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / LUIS TEJIDO)

Ο Ουζουνίδης κάποια στιγμή έπαιξε και με 5-3-2 και ο Λουτσιάνο στο φινάλε του ματς θα μπορούσε και πάλι να σκοράρει και να ισοφαρίσει τουλάχιστον για τους «πράσινους».


(Άγγιξε το γκολ στο φινάλε ο Λουτσιάνο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JAVIER ZORRILLA)

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (4-4-2): Βλαχοδήμος / Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ / Καμπέσας (66 Μολίνς), Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (66 Άλτμαν) / Λουτσιάνο, Τσάβες (73 Δώνης).

Europa League – Play Off

Έστερσουντ-ΠΑΟΚ 2-0 (71,77 Γκόντος) (1-3)
ΑΕΚ-Μπριζ 3-0 (27 πεν. Χριστοδουλόπουλος, 39, 90 Σιμόες) (0-0)
Μπιλμπάο-Παναθηναϊκός 1-0 (22 Μουνιαΐν) (3-2)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης