ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Ποιος κατασκευαστής θα μετέχει σε έκθεση αυτοκινήτου με περίπτερο χωρίς... αυτοκίνητα;

Η συμμετοχή στις εκθέσεις αυτοκινήτου ανά τον κόσμο είναι από τους παραδοσιακούς τρόπους προβολής που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Και φυσικά σε περίοπτη θέση στα περίπτερά τους βρίσκονται τα καινούργια τους μοντέλα ή το εκάστοτε πρωτότυπο που παρουσιάζουν.

Αυτό ακολουθείται μέχρι στιγμής από όλους τους κατασκευαστές που δηλώνουν το παρόν σε κάποια έκθεση -στις τελευταίες πάντως μεγάλες εκθέσεις υπήρχαν σημαντικές απουσίες- αν και τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν και εδώ.

Έτσι στην έκθεση του Λος Άντζελες που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες η Volvo ναι μεν θα είναι παρούσα αλλά χωρίς τα... αυτοκίνητά της. Ακούγεται πολύ περίεργο αλλά πράγματι στο περίπτερο της σουηδικής εταιρείας δεν θα υπάρχει ούτε ένα από τα μοντέλα της, καθώς οι επικεφαλής της αποφάσισαν αφενός να προβάλλουν το όραμά της για το μέλλον, τον επαναπροσδιορισμό, σύμφωνα με την άποψη της μάρκας, της έννοιας του αυτοκινήτου αλλά και τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στις μέρες μας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Έτσι το κεντρικό σλόγκαν του περιπτέρου της Volvo στο Λος Άντζελες θα είναι το «This is not a car», ενώ θα παρουσιάσει όλες τις νέες τεχνολογίας διασύνδεσης, το car sharing αλλά και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησής της.

Μάλιστα ο υπεύθυνος στρατηγικής της εταιρείας Martern Levenstam είπε χαρακτηριστικά πως «αντί να φέρουμε ένα concept car θα προτιμήσουμε να συζητήσουμε για το "concept of a car"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης