ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Bentley EXP 100 GT δείχνει πως θα είναι τα υπερπολυτελή μοντέλα σε 15 χρόνια

Η Bentley, μια από τις πιο παραδοσιακές βρετανικές μάρκες, συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα ζωής και πέρα από τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τον εορτασμό του ιωβηλαίου της, παρουσίασε και ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο. Πρόκειται για την EXP 100 GT, που δείχνει τη μορφή πως έχουν τα μοντέλα της μάρκας, τα υπερ- πολυτελή Grand Tourer, σε περίπου 15 χρόνια από τώρα, μιας και η Βρετανική εταιρεία θεωρεί πως ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να είναι ώριμο για κανονική παραγωγή το 2035.

Παρότι το στυλ της είναι ξεκάθαρο φουτουριστικό η EXP 100 GT είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Bentley, μέσω της επιβλητικής της μάσκας και των μεγάλων στρογγυλών προβολέων της. Χαρακτηριστική είναι και η διαμόρφωση της οροφής της και το πως καταλήγει, πολύ ωραία ομολογουμένως, στο πίσω μέρος της, ενώ οι διαστάσεις είναι αισθητά πιο μεγάλες σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα της μάρκας. Κι αυτό γιατί το μήκος της φτάνει τα 5,80 μέτρα και το πλάτος τα 2,40 μέτρα, τιμή ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Φουτουριστική είναι και η διαμόρφωση του εσωτερικού με τα χαρακτηριστικά λεπτά καθίσματα, ενώ, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Ταυτόχρονα ελέγχεται συνεχώς η κατάσταση του οδηγού, ο οποίος μπορεί να επιλέξει να θα μετακινείται σε ένα απομονωμένο περιβάλλον ή θα επιτρέπει την «είσοδο» π.χ. ωσμών από το περιβάλλον.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται πάντως και με κλασικά στοιχεία ενός βρετανικού υπερ- πολυτελούς μοντέλου. Στοιχεία όμως το δέρμα, το ξύλο και τα μεταλλικά διακοσμητικά. Φυσικά η EXP 100 GT μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα. Σε αυτήν την περίπτωση το τιμόνι της τραβιέται προς τα μέσα προκειμένου να εξασφαλίζονται μεγαλύτεροι χώροι κυρίως για τον οδηγό.

Η κίνηση της φουτουριστικής Bentley εξασφαλίζεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά περισσότερα από 1.500 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 2,5 δεύτερα και τελική ταχύτητα 300 χλμ./ ώρα). Ακόμα πιο εντυπωσιακά όμως είναι τα μόλις 15 λεπτά που απαιτούνται προκειμένου η μπαταρία να φορτιστεί έως το 80% της χωρητικότητάς της, καθώς και η μέγιστη αυτονομία των 700 χιλιομέτρων που εξασφαλίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης