ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η DS Automobiles είναι η νέα μάρκα πολυτελείας της Citroen και το DS3 το πρώτο δείγμα γραφής της

H DS Automobiles, τα αρχικά προέρχονται από το γαλλικό Déesse, δηλαδή θεά και στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί στο πιο εμβληματικό μοντέλο της Citroen, το θρυλικό «βάτραχο», είναι η νέα και αυτόνομη μάρκα πολυτελείας της γαλλικής εταιρείας και φυσικά ως τέτοια η γκάμα της πρέπει να διαφοροποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο αισθητικά από αυτήν της μητρικής της.

Αυτό φυσικά αφορά και το best seller της, που δεν είναι άλλο από το DS3, που με την ευκαιρία ανανεώθηκε και απέκτησε ακόμα πιο χαρακτηριστική εμφάνιση. Και μπορεί οι βασικές γραμμές του αμαξώματός του να μην άλλαξαν, δεν θα μπορούσαν άλλωστε και να αλλάξουν στο πλαίσιο ενός facelift, όμως η καινούργια μάσκα σε συνδυασμό με τον επίσης καινούργιο προφυλακτήρα και τους προβολείς LED το καθιστούν πιο ιδιαίτερο και πιο ξεχωριστό.

Φυσικά το λογότυπο της Citroen έχει αντικατασταθεί από αυτό της DS, ενώ παράλληλα οι σχεδιαστές της τελευταίας έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες προσωποποίησης. Ενδεικτικό για το τελευταίο είναι πως υπάρχουν συνολικά διαθέσιμες 78 διαφορετικές αποχρώσεις για το αμάξωμα.

Οι αλλαγές αφορούν τόσο την κλειστή όσο και την ανοιχτή έκδοση του DS3. Πηγή: DS Automobiles

Η αναβάθμιση του εσωτερικού εκφράζεται κυρίως μέσω του νέου συστήματος infotainment που μπορεί να συνδεθεί με smartphones είτε μέσω MirrorLink είτε μέσω Apple Car Play. Παράλληλα ο εξοπλισμός του DS3 μπορεί πλέον να περιλαμβάνει από κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες στάθμευσης μπροστά και πίσω, μέχρι ένα ηλεκτρονικό σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος και ένα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα.

Οι κινητήρες του μικρότερου των DS ξεκινούν και πάλι από τον τρικύλινδρο 1.200 με τους 82 ίππους, ενώ πλέον υπάρχει τόσο μια έκδοση turbo 1.200 κυβικών με 130 ίππους όσο και μια 1.600 κυβικών. Το τελευταίο σύνολο είναι το γνωστό υψηλών επιδόσεων του ομίλου PSA, που για την περίσταση αποδίδει 208 ίππους και κινεί την έκδοση Performance. H οποία ξεχωρίζει οπτικά από το ελαφρώς αυξημένο πλάτος της και τη χαμηλωμένη ανάρτησή της. Παράλληλα διαθέτει και πιο πολυτελές εσωτερικό με επενδύσεις από αλκαντάρα, τα φρένα της έχουν αναβαθμιστεί, το κιβώτιο είναι 6άρι χειροκίνητο, ενώ στα εξτρά περιλαμβάνεται και μπλοκέ διαφορικό.

Τις αλλαγές και τις αναβαθμίσεις ακολουθεί φυσικά και η ανοιχτή έκδοση του DS3.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης