ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H VW ανανεώνει το Beetle. Και το κουπέ και το κάμπριο

Οι φήμες λένε πως η πιθανότητα να μην υπάρχει διάδοχη κατάσταση για το VW Beetle, τη σύγχρονη έκδοση του θρυλικού Σκαραβαίου της Volkswagen, είναι ιδιαίτερα αυξημένη, γεγονός που καθιστά την ανανεωμένη εκδοχή του τρέχοντος μοντέλου σημαντική.

Όχι γιατί οι διαφοροποιήσεις της θα είναι ιδιαίτερα μεγάλες, αλλά γιατί μπορεί να είναι η τελευταία, για κάποιο χρονικό διάστημα τουλάχιστον και μέχρι η γερμανική εταιρεία να θυμηθεί εκ νέου τις ρίζες της, έκφραση ενός σύγχρονου Σκαραβαίου.

Στα πλαίσια αυτής της ανανέωσης λοιπόν το χαρακτηριστικό σχήμα δεν έχει αλλοιωθεί, όπως δεν έχουν φυσικά αλλάξει και οι εξωτερικές διαστάσεις. Αυτοί που έχουν διαφοροποιηθεί είναι οι προφυλακτήρες. Λιγότεροι ογκώδεις πλέον δίνουν και πιο δυναμική χροιά σε ένα σχήμα που πέρα από διαχρονικό είναι μάλλον και γλυκούλι, ενώ τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η πρόσθετη εισαγωγή αέρα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον προφυλακτήρα.

Από κει και πέρα τα πίσω φώτα είναι LED, ενώ στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στα σημεία. Όπως π.χ. στη γραμματοσειρά του πίνακα οργάνων, ο οποίος παραπέμπει λίγο στο διάσημο πρόγονο, ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η δυνατότητα επιλογής χρώματος για την κεντρική κονσόλα. Κάτι που γίνεται και για την επένδυση του ταμπλό και εντάσσεται στο πρόγραμμα προσωποποίησης που υπάρχει για το Σκαραβαίο και στο οποίο η VW δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Η VW δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προσωποποίηση του Beetle, τόσο εκτός όσο και εντός. Αναμενόμενο από τη στιγμή που ο προσανατολισμός του είναι ξεκάθαρα lifestyle. Πηγή: Volkswagen

Λογικά, μιας και πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρα lifestyle προσανατολισμό και γι αυτό στην πορεία θα υπάρχουν και πολλές ειδικές εκδόσεις στυλ και εξοπλισμού, πέρα από τις στάνταρ.

Οι κινητήρες με τους οποίες το VW Beetle θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και μετά την ανανέωσή του ανανένεται να είναι και πάλι ο 1.2 TSI με τους 105 ίππους και ο μεγαλύτερος 1.4 TSI με 150 ίππους, ενώ οι τιμές του θα κυμαίνονται πάνω κάτω στα τρέχοντα δεδομένα. Κάτι που σημαίνει πως το κουπέ θα ξεκινά από περίπου 20.000 ευρώ, το κάμπιο από 24.000, ενώ για το αυτόματο κιβώτιο θα πρέπει να υπολογίζεται περί τις 2.000 ευρώ επιπλέον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης