ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H νέα Porsche Taycan Τurbo GT είναι πανίσχυρη και ταχύτατη

H Porsche παρουσίασε επίσημα το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της, την εντυπωσιακή Taycan Turbo GT που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1.108 ίππους. Και αν ο οδηγός της έχει επιλέξει το πακέτο Weissach και εφόσον το επιδιώξει, θα μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα 306 χλμ./ ώρα και χρόνο μόλις 2,2 δευτερολέπτων για το 0-100 χλμ./ώρα.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο χρόνος των 7 λεπτών και 7,55 δευτερολέπτων που έχει πετύχει το ηλεκτρικό fastback στο Nuerburgring. Ενδιαφέρον είναι πως ο χρόνος αυτός υπολείπεται ελάχιστα σε σχέση με αυτόν του hypercar Rimac Nevera των 1.914 ίππων και είναι κατά 18,0(!) δεύτερα πιο γρήγορος από αυτό του Tesla Model S Plaid των 1.020 ίππων.

Επίσης πέτυχε εξαιρετικό χρόνο και στη Laguna Seca, ενώ για να επιτευχθούν αυτές οι επιδόσεις η Taycan Turbo GT διαθέτει διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα. Μεταξύ αυτών μια σταθερή πίσω αεροτομή, splitter με ενσωματωμένα flaps και καινούργιο διαχύτη.

Όσο για το πακέτο Weissach τη μετατρέπει από τετραθέσια πολυτελή λιμουζίνα σε ένα διθέσιο track car.

Το σύστημα πρόωσης βασίζεται σε αυτό της Turbo S και αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, με τον πίσω να είναι τελευταίας γενιάς και να διαθέτει ιδιαίτερα εξελιγμένα ηλεκτρονικά ισχύος. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 790 ίππους, που με ενεργοποιημένο το launch control γίνονται 1.034, ενώ για 2,0 δευτερόλεπτα μπορεί να φτάσουν την επιβλητική τιμή των 1.108 ίππων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης