ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2024: Ο πραγματικός λόγος που αποκλείστηκε η Ολλανδία - Επίσημη ανακοίνωση

Eurovision 2024: Ο πραγματικός λόγος που αποκλείστηκε η Ολλανδία - Επίσημη ανακοίνωση

Ο τραγουδιστής Joost Klein, που εκπροσωπεί την Ολλανδία στη Eurovision 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας

AP Photo/Martin Meissner

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το κρατικό κανάλι της Ολλανδίας μετά τον αποκλεισμό της χώρας από τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, όσον αφορά τον πραγματικό λόγο που αποβλήθηκε ο Ολλανδός εκπρόσωπος, Joost Klein, αλλά και τι πραγματικά συνέβη στα παρασκήνια, ανάμεσα στον ίδιο και μια φωτορεπόρτερ.

Eιδικότερα, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας AVROTROS εξέδωσε εκ νέου επίσημη ανακοίνωση για τον αποκλεισμό της χώρας από τον τελικό της Eurovision, κάνοντας λόγο για «βαριά και δυσανάλογη τιμωρία».

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένα περιστατικό συνέβη μετά την εμφάνιση της περασμένης Πέμπτης. Ενάντια σε όσα είχαν συμφωνηθεί ξεκάθαρα, μία κάμερα τράβηξε τον Joost μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να πάει στο Green Room. Εκείνη τη στιγμή, ο Joost δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να τον τραβήξουν. Αυτό δεν έγινε σεβαστό και οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση από τον Joost προς την κάμερα. Ο Joost δεν άγγιξε τη γυναίκα που κρατούσε την κάμερα. Αυτό το περιστατικό αναφέρθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την Αστυνομία.

Χθες και σήμερα πραγματοποιήσαμε εκτενείς διαβουλεύσεις με την EBU και προτείναμε αρκετές λύσεις. Ωστόσο, η EBU έχει αποφασίσει να αποκλείσει τον Joost Klein. Το AVROTROS βρίσκει την τιμωρία πολύ βαριά και δυσανάλογη. Υποστηρίζουμε τους καλούς τρόπους – ας μην υπάρχει παρεξήγηση σε αυτό – αλλά κατά την άποψή μας, η εντολή αποκλεισμού δεν είναι ανάλογη με αυτό το περιστατικό.

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και αναστατωμένοι για τα εκατομμύρια των θαυμαστών που ήταν τόσο ενθουσιασμένοι για απόψε. Αυτό που έφερε ο Joost στην Ολλανδία και την Ευρώπη δεν θα έπρεπε να έχει τελειώσει με αυτόν τον τρόπο».

https://www.instagram.com/p/C61VHqdIlb6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ