ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο! Δείτε τι σκέφτηκαν στη Ford προκειμένου να κοιμούνται τα μωρά στο αυτοκίνητο

Απίστευτο! Δείτε τι σκέφτηκαν στη Ford προκειμένου να κοιμούνται τα μωρά στο αυτοκίνητο

Υπάρχουν μωρά που μόλις μπαίνουν στο αυτοκίνητο κοιμούνται και άλλα που δεν κλείνουν μάτι, με αποτέλεσμα και τα ίδια να ταλαιπωρούνται και οι γονείς του, συνήθως ο ένας από τους δύο βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, να εκνευρίζονται.

Το φαινόμενο των μωρών που δεν βολεύονται ίσως να είναι πιο έντονο στην Ισπανία, μιας και εκεί οι μηχανικοί της Ford είχαν την ιδέα να σχεδιάσουν και να εξελίξουν μια ειδική κούνια. Η οποία ονομάζεται Max Motor Dreams και προσομοιώνει την κατάσταση που επικρατεί στο αυτοκίνητο, προκειμένου το βρέφος να μπορεί να κοιμάται και σε αυτό.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η ιδέα δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα αλλά είναι και πολύ καλά μελετημένη, μιας η κούνια, που φυσικά διαθέτει τα σήματα της Ford, έχει πέρα από πολύ όμορφο design, ένα ενσωματωμένο ηχείο που αναπαριστά το θόρυβο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Παράλληλα έχει και περιμετρικό φωτισμό, ο οποίος ανάβει με τέτοιο τρόπο που προσομοιώνει τις εναλλαγές στο φωτισμό των δρόμων.

Υπάρχει όμως και ακόμα πιο high tech συνέχεια μιας και δημιούργησαν και μια ειδική εφαρμογή (app) για smartphones η οποία συλλέγει στοιχεία από τις συνηθισμένες διαδρομές που κάνουν ο πατέρας ή η μητέρα του μωρού. Ταυτόχρονα καταγράφει και τον τρόπο οδήγησής τους, προκειμένου η βάση της κούνιας να κινείται ανάλογα, δίνοντας στο βρέφος την αίσθηση πως βρίσκεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο που κινείται...

Αν και μετά από όλα αυτά εξακολουθεί να μην κοιμάται στο αυτοκίνητο η λύση για τους γονείς θα είναι απλά να κάνουν υπομονή και να περιμένουν να μεγαλώσει. Όσο για το κόστος της κούνιας είναι ακόμα άγνωστο αλλά το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι αμελητέο. Τώρα αν πιάνουν τα χέρια σας και πιστεύτε πως μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο δεν μένει παρά να δοκιμάσετε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ